A legjobb receptjeink zsenge zöldborsóból: ezekkel indítsd a szezont

Zoldborsos-receptek-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A zöldborsó a nyár egyik vitathatatlan slágerzöldsége, színesen és sokféle módon felhasználható: 7 recepttel is segítünk abban, hogy a legfinomabb ételeket készítsd el belőle!

A zöldborsó az a zöldség, amit a legtöbben szeretünk – még a gyerekek is –, főleg frissen, zsengén fogyasztva. Főzve vagy éppen sütve is mennyei, mi pedig 7 ínycsiklandó receptet is hoztunk, amivel garantáltan jól indíthatod a zöldborsószezont.

Zöldborsókrémleves

A zöldborsókrémleves az egyik legismertebb és talán legnépszerűbb zöldborsóból készülő étel, és nem véletlenül: egyszerű, gyors, finom és tápláló, emellett pedig melegen és jól behűtve is isteni. Ebben a változatban a borsó íze mellett a friss kakukkfű dominál.

Zoldborsos-receptek-kemleves

Zöldborsós krumplipüré

Nincs is jobb módja annak, hogy feldobd a szokásos krumplipürét: adj hozzá zöldborsót. Ebben a változatban a krémesre főtt krumpli és borsó remekül kiegészítik egymást, így a látványban és ízben is különleges püré garantáltan elnyeri majd a tetszésedet.

Zoldborsos-receptek-krumplipure

Zöldborsóragu

Ezt a zöldborsóragut krumpli egészíti ki, és mivel önmagában is nagyon tartalmas, nemcsak köretként, hanem könnyed egytálételként is fogyaszthatod. A borsó mellé répa, paradicsom és hagyma is kerül, az egészet pedig friss kapor teszi még nyáriasabbá.

Zoldborsos-receptek-ragu

Zöldborsógazpacho

A gazpacho ugyan hagyományosan paradicsomos alappal készül, de más friss zöldségből is fenséges lesz az étel. Ebbe a zöldborsós változatba például uborka és avokádó is kerül, a lime, a koriander és a zöld chili pedig garantálja a mexikói ízvilágot.

Zoldborsos-receptek-gazpacho

Zöldborsófasírt

Ez a könnyed zöldborsófasírt 20 percen belül készül, és zsenge zöldborsóból lesz a legjobb. Ha húsmentes napokra vegetáriánus főételt készítenél, akkor ennél a fasírtnál nem létezik jobb nyári opció.

Zoldborsos-receptek-fasirt

Zöldborsóhummusz

A hummusz hagyományosan csicseriborsóból készül, azonban rengeteg reformváltozata is létezik, amelyek legalább annyira finomak, mint az eredeti. A céklás, a feketebabos vagy a vörös lencsés mellett készítsd el ezt az üde színű zöldborsós verziót is, amely chips vagy zöldség mellé, de még reggeli pirítósra is tökéletes.

Zoldborsos-receptek-hummus

Vajon párolt zöldborsó

Ha egyszerű és egészséges köret a célod, akkor ezzel a vajon párolt zöldborsóval biztosra mehetsz. A frissen fejtett zöldborsó gyorsan megpuhul, és rajta kívül mindössze vajra és pici sóra lesz szükséged. Ha pedig tovább fokoznád az ízélményt, akkor kakukkfüvet, petrezselymet vagy más friss zöldfűszert is adhatsz hozzá.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon