A legjobb házi levendulaszörp: negyedóra, és kész is

Levendulaszorp-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Javában tombol a levendulaszezon, az illatozó és megnyugtató aromájú virágból pedig érdemes szirup formájában is megőrizni egy adagot.

A házi szörpöknek nincsen párja: megbízhatóbbak, mint a boltiak, hiszen nem tartalmaznak felesleges adalékanyagokat, és pontosan tudod, hogy mi van bennük, hiszen te magad készíted. Nincs ez másként ezzel a szuper levendulaszörppel sem, amelyhez mindössze 3 hozzávaló szükséges. 

Ezek a víz, a cukor és természetesen a levendula, amelynél fontos, hogy szárított virágokat használj. Ha frissen szedett levendulából szeretnél szörpöt főzni, akkor a szálakat előbb alaposan öblítsd le, terítsd szét egy tiszta konyharuhán, és várd meg, amíg kiszáradnak. Ezt követően könnyen le tudod rázni a virágokat, amelyekből tulajdonképpen a főzet készül.

Ezzel a módszerrel dunsztolás nélküli, azonnal felhasználható, intenzíven levendulás ízű szörpöt kapsz, amely hűtőben tárolva néhány hétig eláll. Ha pedig olyan szörpöt készítenél, amelyet akár télre is eltehetsz, akkor ezt a változatot válaszd.

A legjobb levendulaszörp

Levendulaszorp

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 300 ml víz
  • 200 g cukor
  • 5 ek szárított levendula (csak a virág)
Recept idők

Elkészítés:

Tegyük a cukrot és a vizet egy kisebb edénybe, és addig forraljuk, amíg a cukor teljesen elolvad.

Adjuk hozzá a levendulát is, majd közepes hőfokon főzzük tovább 10 percig.

Vegyük le a tűzről, hagyjuk teljesen kihűlni, majd szűrjük le. Öntsük jól záródó üvegbe, és hűtőben tároljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük