
A legjobb házi levendulaszörp: negyedóra, és kész is

Javában tombol a levendulaszezon, az illatozó és megnyugtató aromájú virágból pedig érdemes szirup formájában is megőrizni egy adagot.
A házi szörpöknek nincsen párja: megbízhatóbbak, mint a boltiak, hiszen nem tartalmaznak felesleges adalékanyagokat, és pontosan tudod, hogy mi van bennük, hiszen te magad készíted. Nincs ez másként ezzel a szuper levendulaszörppel sem, amelyhez mindössze 3 hozzávaló szükséges.
Ezek a víz, a cukor és természetesen a levendula, amelynél fontos, hogy szárított virágokat használj. Ha frissen szedett levendulából szeretnél szörpöt főzni, akkor a szálakat előbb alaposan öblítsd le, terítsd szét egy tiszta konyharuhán, és várd meg, amíg kiszáradnak. Ezt követően könnyen le tudod rázni a virágokat, amelyekből tulajdonképpen a főzet készül.
Ezzel a módszerrel dunsztolás nélküli, azonnal felhasználható, intenzíven levendulás ízű szörpöt kapsz, amely hűtőben tárolva néhány hétig eláll. Ha pedig olyan szörpöt készítenél, amelyet akár télre is eltehetsz, akkor ezt a változatot válaszd.
-
2023-06-04 11:08:01
-
2023-05-18 07:32:01
-
2022-07-19 09:32:01
A legjobb levendulaszörp

Hozzávalók 1 adaghoz
- 300 ml víz
- 200 g cukor
- 5 ek szárított levendula (csak a virág)
Elkészítés:
Tegyük a cukrot és a vizet egy kisebb edénybe, és addig forraljuk, amíg a cukor teljesen elolvad.
Adjuk hozzá a levendulát is, majd közepes hőfokon főzzük tovább 10 percig.
Vegyük le a tűzről, hagyjuk teljesen kihűlni, majd szűrjük le. Öntsük jól záródó üvegbe, és hűtőben tároljuk.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!