A sárgarépa krémleves szép, finom és egészséges, sőt, még egyszerű is
Egyszerű sárgarépa krémleves gyömbérrel

Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Egy krémleves mindig hálás étel, még az is megeszi, aki egyébként egyáltalán nem rajong a levesekért. Elkészíteni pedig kimondottan egyszerű és kaland- és meglepetésmentes - ha tutira akarunk menni.

A sárgarépaleves nagyon hasonlóan készül, mint a legegyszerűbb sütőtökkrémleves, és hasonlóan ízletes is. Örömhír, hogy a gyerekek is szeretik (legalábbis hajlandóak megenni), olcsó, gyorsan elkészül, és még egészséges is.

Bónusz: simán lefagyasztható, ha túl sok készült volna belőle, vagy ha később ételízesítőnek szeretnénk felhasználni különböző főzelékekhez. Ja, és még alaplé sem kell hozzá!

Kevés alapanyag, nagy siker

Ezzel a recepttel akkor is remek vacsorát rittyenthetünk, ha tényleg nincs otthon semmi más, csak répa, meg egy kis tejszín, vagy tejföl. A többi hozzávaló minden háztartásban fellelhető, és persze akkor sincs semmi baj, ha a gyömbér nem friss, vagy kimarad a kurkuma. Még pár szelet sajtos pirítós, és kész is a vacsora.

Egyszerű sárgarépa krémleves

4785658 ccaae27db2c9b75c88c2145b4eb20f45 wm

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 10 darab sárgarépa
  • 2 darab hagyma
  • 1 teáskanál őrölt kurkuma
  • 1 kávéskanál friss gyömbér
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 2 darab babérlevél
  • 4 darab fokhagyma gerezd
  • 1 csipet chilipaprika
  • 1 csipet só, bors
  • 1 deciliter tejszín
  • 1 liter víz

Elkészítés:

Pirítsuk meg a hagymakockákat egy kevés olajon, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és a gyömbért. (Itt adhatjuk az ételhez a csilipaprikát is.)

A kurkumát, köményt, sót, borsot keverjük össze egy kisebb tálban, majd öntsük a lábasba. Jól forgassuk össze az egészet.

Most jöhetnek a vékonyra karikázott sárgarépák. Addig pirítsuk tovább az ételt, amíg a répa kicsit oda nem kap. Ettől lesz jó zamatos és édes az íze.

Amikor már itt-ott barnás a sárgarépa (NEM FEKETE), öntsük fel fél liter vízzel, dobjuk bele a babérleveleket is, és fedjük le!



Amikor a répa már majdnem megpuhult, botmixerrel turmixoljuk össze, és öntsük hozzá a tejszínt (természetesen használhatunk növényi tejszínt, vagy akár tejfölt is).
Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük