Elronthatatlan dupla csokis muffin: ilyen finomat még nem ettél
A puha tésztájú muffin kakaóval és csokival készül, így sokkal ellenállhatatlanabb, ha pedig szeretnéd, habkoronával még csodásabbá teheted.
A muffin örök kedvenc, mely rengetegféle izgalmas recept szerint próbálható ki. Az egyik favoritom az áfonyás muffin, amit joghurt és krémsajt tesz izgalmassá. A finomság tésztáját bátran tovább lehet gazdagítani, jól áll neki a reszelt citromhéj, vagy akár aszalt áfonyával is megbolondíthatod.
A muffin még csinosabb, és persze finomabb lehet, ha kerül a tetejére korona. Remekül passzol hozzá a vajkrém, tejszínhab, vagy akár krémsajtból is elkészítheted a különleges diadémet. Ha így tennél, akkor krémsajtot (10-12 dkg), porcukrot (5 dkg) és citromlevet (2 evőkanál) keverj össze, majd töltsd a krémet habzsákba, és nyomd a kész muffin tetejére.
A muffinból bátran gyárthatsz dupla adaggal. A tésztája nagyon puha, légmentesen tárolva másnap is megőrzi tökéletes textúráját, és a csomagolást is jól bírja.
Az áfonyákat mossuk meg és csepegtessük le.
A tojásokat a vajjal és a cukrokkal keverjük habosra.
A lisztet szitáljuk tálba, és forgassuk egybe a sóval és a sütőporral. Ezután apránként adjuk a tojásos keverékhez a joghurttal és a krémsajttal együtt.
A simára kevert masszához az áfonya felét is forgassuk hozzá. Ezután adagoljuk papírral bélelt muffintepsibe.
A maradék áfonyát pakoljuk a formába adagolt masszára.
A muffint toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és tűpróbáig süssük (körülbelül 20-25 perc).
Fotó: Getty Images
@sobors.hu