Vörös áfonyás energiagolyó: 15 perces egészséges nasi
Ez a vörös áfonyás energiagolyó az egyik legjobb előre elkészíthető harapnivaló: gyors, egyszerű és napokig eláll.
Az energiagolyók szépsége, hogy villámgyorsan elkészíthetők, és még pofásak is. Csokoládéval, mogyoróvajjal, magvakkal és szárított gyümölcsökkel is feldobhatók, ám ha egy egészségesebb változatra vágysz, vagy esetleg gluténérzékeny vagy, akkor a következő receptet ajánljuk.
Ebbe ugyanis liszt helyett zabpehely, cukor helyett pedig datolya kerül, amelyhez szárított almát és mandulát is adunk, a fahéjról és a szegfűborsról nem is beszélve. Ez a desszert bűntudat nélkül tölt fel energiával a nap bármely szakában.
A datolyát áztassuk be egy tál forró vízbe 10 percre.
Ezután magozzuk ki, majd tegyük bele a turmixgépbe az összes többi hozzávalóval együtt.
Turmixoljuk le, amíg a keverék pasztásabb állagú lesz. Ha szükséges, adjunk még hozzá vizet.
A keverékből, a golyók méretétől függően, egy evőkanál vagy teáskanál segítségével, vegyünk ki púpozott adagokat, majd kézzel formázzuk őket golyó alakúra.
A kész energiagolyókat tároljuk légmentesen záródó edényben a hűtőben, de akár le is fagyaszthatjuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu