![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Sültalma-recept: így készül a tökéletes téli desszert
Az ízének és az illatának is nehéz ellenállni! A fahéjas sült alma hideg napokon melegen tálalva a legjobb.
Ha ősz, akkor alma. Ilyenkor szinte kötelező, hogy a lédús gyümölcsből pite, habos sütemény vagy valamilyen más finomság készüljön. A lehetőségek tárháza óriási, almából rengeteg pompás desszert gyártható.
Ha még kezdő vagy a sütik világában, akkor érdemes egyszerűbb finomságokkal próbálkoznod. Ilyen a muffin. A gyerekek nagy kedvence sok változatban kipróbálható, mi most almásat sütöttünk. A csodás süti pofonegyszerűen készül, kezdők is sikerrel elkészíthetik. Az almás muffin tésztája szaftos, remekül bírja a csomagolást, ezért az uzsonnásdobozba is érdemes belerejteni.
A lisztet a cukorral, szódabikarbónával és a fahéjjal forgassuk egybe. Utána adjuk hozzá az olajat, tejet, tojást, és keverjük simára.
Az almát felkockázva vagy reszelve a durvára vágott vagy szeletelt mandulával együtt forgassuk a masszához.
A muffinsütőt béleljük ki kapszlival, töltsük bele a masszát, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 20-25 percig süssük.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!