Sültalma-recept: így készül a tökéletes téli desszert
Az ízének és az illatának is nehéz ellenállni! A fahéjas sült alma hideg napokon melegen tálalva a legjobb.
Ha ősz, akkor alma. Ilyenkor szinte kötelező, hogy a lédús gyümölcsből pite, habos sütemény vagy valamilyen más finomság készüljön. A lehetőségek tárháza óriási, almából rengeteg pompás desszert gyártható.
A lisztet a cukorral, szódabikarbónával és a fahéjjal forgassuk egybe. Utána adjuk hozzá az olajat, tejet, tojást, és keverjük simára.
Az almát felkockázva vagy reszelve a durvára vágott vagy szeletelt mandulával együtt forgassuk a masszához.
A muffinsütőt béleljük ki kapszlival, töltsük bele a masszát, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 20-25 percig süssük.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors