
Bögrés almás-mandulás muffin: csak keverd egybe a hozzávalókat

Az alma a gyümölcsök királynője, egészséges és rengetegféle finom sütemény készíthető belőle. Mi most egy almás muffint sütöttünk, amit még kezdő konyhatündérek is sikerrel összedobhatnak.
Ha ősz, akkor alma. Ilyenkor szinte kötelező, hogy a lédús gyümölcsből pite, habos sütemény vagy valamilyen más finomság készüljön. A lehetőségek tárháza óriási, almából rengeteg pompás desszert gyártható.
Ha még kezdő vagy a sütik világában, akkor érdemes egyszerűbb finomságokkal próbálkoznod. Ilyen a muffin. A gyerekek nagy kedvence sok változatban kipróbálható, mi most almásat sütöttünk. A csodás süti pofonegyszerűen készül, kezdők is sikerrel elkészíthetik. Az almás muffin tésztája szaftos, remekül bírja a csomagolást, ezért az uzsonnásdobozba is érdemes belerejteni.
Almás-mandulás muffin

Hozzávalók 12 darabhoz
- 1 bögre finomliszt
- 0.5 bögre cukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 0.5 bögre olaj
- 0.5 bögre tej
- 1 darab tojás
- 20 dkg alma
- 10 dkg mandula
Elkészítés:
A lisztet a cukorral, szódabikarbónával és a fahéjjal forgassuk egybe. Utána adjuk hozzá az olajat, tejet, tojást, és keverjük simára.
Az almát felkockázva vagy reszelve a durvára vágott vagy szeletelt mandulával együtt forgassuk a masszához.
A muffinsütőt béleljük ki kapszlival, töltsük bele a masszát, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 20-25 percig süssük.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!