![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Isteni almás szelet vaníliapudinggal és fahéjas morzsával: omlós, vajas tészta az alap
![almásvaníliás](https://kep.index.hu/1/0/4198/41987/419876/41987660_3205062_6150473cdf531a6544ecd162d3202e68_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Bár az alma önmagában is finom gyümölcs, édes vaníliával és fahéjjal párba állítva egyszerűen mennyei.
Ha szereted az almás pitét, ezt a vaníliakrémes, fahéjmorzsás változatot egész biztosan imádni fogod. Az egyszerűség kedvéért a főzött krém helyett pudingport használtunk, de ezt keményítőre és vaníliakivonatra cserélheted, vagy elkészítheted házilag is a vaníliapudingot.
Omlós, vajas tésztán terülnek el az almaszeletek, azon a puding, majd az édes morzsa. Hogy a tésztát ne áztassa el a gyümölcs és a krém, érdemes elősütni, de akár egy leheletvékony réteg búzadarát vagy zsemlemorzsát is szórhatsz rá. Hogy visszaadja az almáspite-érzést, a süti tetejére fahéjas morzsa kerül, a melegítő fűszer és az alma kombinációja biztosan felidézi a nagyiféle klasszikus desszertet.
Almás szelet vaníliapudinggal
![almásvaníliás2](https://kep.index.hu/1/0/4198/41987/419876/41987670_ee54a6d61670579d86921c53937fc208_wm.jpg)
Hozzávalók 15 szelethez
Tészta:
- 125 gramm vaj (puha)
- 150 gramm cukor
- 1 darab tojás
- 210 gramm liszt
- 2 tk sütőpor
- 400 gramm alma
Vaníliapuding:
- 3 ek vaníliás pudingpor
- 3 ek cukor
- 360 ml tej
Morzsa:
- 120 gramm liszt
- 0.5 tk sütőpor
- 70 gramm barna cukor
- 0.5 tk fahéj
- 80 gramm vaj (hideg)
Elkészítés:
A vaníliapudingot főzzük meg a csomagoláson található útmutató szerint, de az alábbi mennyiségekkel. Ha kész, hűtsük ki teljesen.
Készítsük el a morzsát: a lisztet, a sütőport, a cukrot és a fahéjat keverjük össze egy tálban, majd adjuk hozzá a kockákra vágott hideg vajat. Gyors mozdulatokkal dolgozzuk egybe, míg morzsás állaga nem lesz, majd fedjük le a tálat, tegyük a hűtőbe.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy 20x30 centis tepsit.
Készítsük el a tésztát: a puha vajat keverjük habosra a cukorral, adjuk hozzá a tojást, keverjük el, majd szitáljuk bele a lisztet és a sütőport. Gyúrjuk össze a tésztát, majd nyomkodjuk bele az előkészített tepsibe, toljuk a sütőbe 10-15 percre.
Az almát hámozzuk meg, vágjuk vékony szeletekre. Itassuk le róla a felesleges nedvességet. Tegyük a tésztára, hogy mindenhol befedje, majd öntsük rá a vaníliapudingot, oszlassuk el rajta. Szórjuk a tetejére a fahéjas morzsát.
Toljuk a sütőbe 25-30 percre. Várjuk meg, míg kihűl, majd szeleteljük.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!