Zöld gazpacho almából és uborkából: üde leves főzés nélkül

Nyomtatás
Uborkas-almas-gazpacho-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a hideg krémleves mindent tud, ami egy nyári fogástól elvárható: frissítő, vitamindús és a tűzhelyet sem kell hozzá elindítani.

Ez az almából és uborkából készülő üde leves igazi nyári fogás, hiszen remekül hidratál, frissít, és még a tűzhelyet sem kell miatta bekapcsolni. A klasszikus paradicsomos gazpachóhoz hasonlóan csupa friss alapanyag alkotja, amelyek turmixolás után állnak össze levessé.

Az eredeti recepttől eltérően ebbe a változatba nem kerül kenyér, így sokkal könnyedebb, és gluténérzékenyként is bátran megeheted. Mivel jól bírja a hűtést – sőt, jól behűtve az igazi! –, ezért akár nagyobb adagban is elkészítheted, így több napra elegendő finomság lesz a hűtődben.

Almás-uborkás gazpacho

Uborkas-almas-gazpacho

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 db kígyóuborka feldarabolva
  • 2 nagy zöld alma feldarabolva
  • 3 közepes sárga paradicsom feldarabolva
  • 2 db szárzeller feldarabolva
  • 2 marék bébispenót
  • 10 db mentalevél
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 tk. friss gyömbér lereszelve
  • 50 g fenyőmag vagy blansírozott mandula
  • 2 ek. olívaolaj
  • 2 ek. friss citromlé
  • 1 ek. juharszirup vagy más édesítő
  • 0.5 tk.
  • 0.25 tk. bors
Recept idők

Elkészítés:

Tegyünk minden hozzávalót turmixgépbe, és dolgozzuk krémesre. Jól behűtve fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon