Az eredeti spanyol gazpacho receptje: főzni sem kell, mégis isteni
A hideg gazpacho igazi nyári zöldségleves, amelyhez nyersen kell összeturmixolni a hozzávalókat.
Mindössze 10 perc munkád lesz ezzel a mesésen krémes zöld gazpachóval, amelynek a zöldborsó, az avokádó és az uborka a legfontosabb összetevői. Mindezt kiegészíti az illatos és selymes kókuszkrém és a friss zöldfűszerek.
A klasszikus, Spanyolországban népszerű hideg paradicsomleveshez, a gazpachóhoz hasonlóan ez a leves is behűtve a legjobb. Az eredetitől eltérően azonban a zöldborsós változat kenyér nélkül készül (így természetesen gluténmentes), a krémes textúráért az avokádó és a kókuszkrém felel. Egészséges zsírokban is bővelkedik, ennek köszönhetően pedig nem fogsz megéhezni egy órával az elfogyasztása után.
Ha fagyasztott borsót használunk, olvasszuk ki. Ha friss borsót használunk a recepthez, akkor dobjuk másfél percre forrásban lévő vízbe, így megőrizhetjük az élénkzöld színét.
Szűrjük le a borsót, és minden más hozzávalóval együtt pakoljuk egy turmixgépbe.
Pürésítsük teljesen sima állagúra, és azonnal tálaljuk.
Legjobb aznap, behűtve fogyasztva, de hűtőben, légmentesen zárható edényben tárolva 1-2 napig eláll.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!