Zöldborsógazpacho percek alatt: nem igényel főzést a vitamindús leves
Ha friss lendületre vágysz, akkor ez a leves biztosan támogatni fog az elérésében: vitamindús, egészséges összetevőket tartalmaz, és még főzést sem igényel.
Mindössze 10 perc munkád lesz ezzel a mesésen krémes zöld gazpachóval, amelynek a zöldborsó, az avokádó és az uborka a legfontosabb összetevői. Mindezt kiegészíti az illatos és selymes kókuszkrém és a friss zöldfűszerek.
A klasszikus, Spanyolországban népszerű hideg paradicsomleveshez, a gazpachóhoz hasonlóan ez a leves is behűtve a legjobb. Az eredetitől eltérően azonban a zöldborsós változat kenyér nélkül készül (így természetesen gluténmentes), a krémes textúráért az avokádó és a kókuszkrém felel. Egészséges zsírokban is bővelkedik, ennek köszönhetően pedig nem fogsz megéhezni egy órával az elfogyasztása után.
Zöldborsógazpacho
Hozzávalók 4 személyre
- 300 g friss vagy fagyasztott zöldborsó
- 2 db érett avokádó
- 2 ek olívaolaj
- 1 db Serrano paprika (kimagozva)
- 1 db vöröshagyma (negyedekbe vágva)
- 1 db kígyóuborka (kockázva)
- 1 csokor friss koriander (szárakkal)
- 1 db friss lime leve
- 400 ml víz
- 200 ml kókuszkrém
- 2 csipet só
- 1 csipet bors
Elkészítés:
Ha fagyasztott borsót használunk, olvasszuk ki. Ha friss borsót használunk a recepthez, akkor dobjuk másfél percre forrásban lévő vízbe, így megőrizhetjük az élénkzöld színét.
Szűrjük le a borsót, és minden más hozzávalóval együtt pakoljuk egy turmixgépbe.
Pürésítsük teljesen sima állagúra, és azonnal tálaljuk.
Legjobb aznap, behűtve fogyasztva, de hűtőben, légmentesen zárható edényben tárolva 1-2 napig eláll.
-
2024-03-11 09:32:01
-
2023-11-23 06:32:01
-
2023-10-07 08:36:02
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!