Zöldborsógazpacho percek alatt: nem igényel főzést a vitamindús leves

Zold gazpacho zoldborso avokado uborka c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha friss lendületre vágysz, akkor ez a leves biztosan támogatni fog az elérésében: vitamindús, egészséges összetevőket tartalmaz, és még főzést sem igényel.

Mindössze 10 perc munkád lesz ezzel a mesésen krémes zöld gazpachóval, amelynek a zöldborsó, az avokádó és az uborka a legfontosabb összetevői. Mindezt kiegészíti az illatos és selymes kókuszkrém és a friss zöldfűszerek. 

A klasszikus, Spanyolországban népszerű hideg paradicsomleveshez, a gazpachóhoz hasonlóan ez a leves is behűtve a legjobb. Az eredetitől eltérően azonban a zöldborsós változat kenyér nélkül készül (így természetesen gluténmentes), a krémes textúráért az avokádó és a kókuszkrém felel. Egészséges zsírokban is bővelkedik, ennek köszönhetően pedig nem fogsz megéhezni egy órával az elfogyasztása után.

Zöldborsógazpacho

Zold gazpacho zoldborso avokado uborka

Hozzávalók 4 személyre

  • 300 g friss vagy fagyasztott zöldborsó
  • 2 db érett avokádó
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 db Serrano paprika (kimagozva)
  • 1 db vöröshagyma (negyedekbe vágva)
  • 1 db kígyóuborka (kockázva)
  • 1 csokor friss koriander (szárakkal)
  • 1 db friss lime leve
  • 400 ml víz
  • 200 ml kókuszkrém
  • 2 csipet
  • 1 csipet bors
Recept idők

Elkészítés:

Ha fagyasztott borsót használunk, olvasszuk ki. Ha friss borsót használunk a recepthez, akkor dobjuk másfél percre forrásban lévő vízbe, így megőrizhetjük az élénkzöld színét.

Szűrjük le a borsót, és minden más hozzávalóval együtt pakoljuk egy turmixgépbe. 

Pürésítsük teljesen sima állagúra, és azonnal tálaljuk.

Legjobb aznap, behűtve fogyasztva, de hűtőben, légmentesen zárható edényben tárolva 1-2 napig eláll.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük