![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Álomsüti: keksz öt perc alatt (plusz sütés)
Az omlós keksz titka
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Ennél gyorsabban még akkor sem tudsz kekszhez jutni, ha a boltban vásárolod. Íme, egy finom, omlós csoda, amit öt perc munkával össze tudsz dobni, utána viszont jó sokáig eláll. Ha el nem fogy.
Nemcsak azért jön jól pár gyors keksz, mert sosincs időnk semmire, hanem mert ha kész vagyunk sok keksszel, eltehetjük őket, és később csak elővesszük. Nem kell folyton sütni. Ezt pedig itt még gyúrni se kell, sőt szaggatni se.
Körülbelül 5 perc munkával már tolhatjuk is be a sütőbe, majd alig negyedóra múlva már vághatjuk is a csini rombuszokat. Csak egy kevés citromos máz kell még a tetejére, ami természetesen elhagyható, ha végképp nincs időnk, vagy kedvünk ilyesmivel foglalkozni.
Önterülő süti
Ennek a kekszformának az a titka, hogy a pillanatok alatt összesodort tésztakukacok a sütőben elterülnek, és csak a végén szeleteljük fel őket. De hát a kész sütit kekszekre vágni lelkileg már egészen más, mint a tésztát formázni. Próbáld ki, ha nem hiszed!
Expressz omlós keksz
![14201476 70189a23d57ac42ed357f74e1f9eb185 wm](https://kep.index.hu/1/0/2909/29096/290963/29096301_688d261ca73a2b0cc507027578c79c51_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 20 dekagramm vaj
- 25 dekagramm liszt
- 10 dekagramm cukor
- 3 evőkanál porcukor
- 0.5 deciliter citromlé
- 2 evőkanál áfonyadzsem
Elkészítés:
Négy, körülbelül 20-25 centi hosszú rúddá gyúrjuk össze a tésztát - elég, ha épp összeáll - és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a rudakat, egymástól távolabb, mert szét fog terülni.
A rudak közepébe ujjnyi széles árkot nyomkodunk, ebbe kanalazzuk a dzsemet.
165 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük - a tészta szélesebb csíkká terül szét.
Az ekkor még puha tésztát a tepsin hűtjük ki, a citromlével tejfölsűrűségűvé kevert porcukorral csíkozzuk, ferdén szeleteljük.
Olvasd el ezt is!