Álomsüti: keksz öt perc alatt (plusz sütés)
Az omlós keksz titka
6
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós
Szénhidrátcsökkentett lenmagos kenyér: ketogén diétába is szuper
Aranybarnára sült koreai zöldséges palacsinta: eteti magát, olyan finom
Csodaszép csokis-céklás kuglóf: álompuha, szaftos és rostban gazdag
Lassú tűzön főtt német gulyás: a gazdag, paprikás szósz a titka
6 finomság stressz ellen: cseréld a kávét matcha teára
Ennél gyorsabban még akkor sem tudsz kekszhez jutni, ha a boltban vásárolod. Íme, egy finom, omlós csoda, amit öt perc munkával össze tudsz dobni, utána viszont jó sokáig eláll. Ha el nem fogy.
Nemcsak azért jön jól pár gyors keksz, mert sosincs időnk semmire, hanem mert ha kész vagyunk sok keksszel, eltehetjük őket, és később csak elővesszük. Nem kell folyton sütni. Ezt pedig itt még gyúrni se kell, sőt szaggatni se.
Körülbelül 5 perc munkával már tolhatjuk is be a sütőbe, majd alig negyedóra múlva már vághatjuk is a csini rombuszokat. Csak egy kevés citromos máz kell még a tetejére, ami természetesen elhagyható, ha végképp nincs időnk, vagy kedvünk ilyesmivel foglalkozni.
Önterülő süti
Ennek a kekszformának az a titka, hogy a pillanatok alatt összesodort tésztakukacok a sütőben elterülnek, és csak a végén szeleteljük fel őket. De hát a kész sütit kekszekre vágni lelkileg már egészen más, mint a tésztát formázni. Próbáld ki, ha nem hiszed!
Expressz omlós keksz
Hozzávalók 4 adaghoz
- 20 dekagramm vaj
- 25 dekagramm liszt
- 10 dekagramm cukor
- 3 evőkanál porcukor
- 0.5 deciliter citromlé
- 2 evőkanál áfonyadzsem
Elkészítés:
A cukrot, lisztet és a vajat morzsásra dolgozzuk kézzel vagy mixerrel.
Négy, körülbelül 20-25 centi hosszú rúddá gyúrjuk össze a tésztát - elég, ha épp összeáll - és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a rudakat, egymástól távolabb, mert szét fog terülni.
A rudak közepébe ujjnyi széles árkot nyomkodunk, ebbe kanalazzuk a dzsemet.
165 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük - a tészta szélesebb csíkká terül szét.
Az ekkor még puha tésztát a tepsin hűtjük ki, a citromlével tejfölsűrűségűvé kevert porcukorral csíkozzuk, ferdén szeleteljük.
Négy, körülbelül 20-25 centi hosszú rúddá gyúrjuk össze a tésztát - elég, ha épp összeáll - és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a rudakat, egymástól távolabb, mert szét fog terülni.
A rudak közepébe ujjnyi széles árkot nyomkodunk, ebbe kanalazzuk a dzsemet.
165 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük - a tészta szélesebb csíkká terül szét.
Az ekkor még puha tésztát a tepsin hűtjük ki, a citromlével tejfölsűrűségűvé kevert porcukorral csíkozzuk, ferdén szeleteljük.
Címkék: