Pufi, levegős amerikai palacsinta ropogós szalonnával és mézzel

amerikai palacsinta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Amerikai palacsintából sokféle létezik, mi most az igazán ropogós szélű, édes-sós feltéttel érkező verziót próbáltuk ki.

Vastag, de levegős, ropogós szélű, belül mégis buborékos - ilyen az igazi, ideális amerikai palacsinta. A nevén túl csak annyiban hasonlít a miénkhez, hogy serpenyőben kell kisütni, máskülönben mind íze, mind állaga és fogyasztásának formája sem hasonlít hozzá. 

Az amerikaiak nem tekerve, hanem feltétekkel megpakolva eszik a palacsintájukat, ráadásul gyakran keverik a sós és édes feltéteket. Így legalább nem kell azon tanakodni, sós vagy édes legyen-e a reggeli. 

Mert az amerikai palacsinta tipikusan reggeli étel, nem desszert, de annak egészen királyi, és ha a turmixgépes elkészítési módszert alkalmazzuk, akkor nem is hosszú a vele töltött bíbelődési idő.

Amerikai palacsinta szalonnával és mézzel

amerikai palacsinta cikkbe

Hozzávalók 4 személyre

Palacsinta

  • 200 gramm finomliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 evőkanál vaj
  • 3 darab tojás
  • 3 deciliter tej
  • vaj a sütéshez

Feltétek

  • baconszeletek
  • méz/juharszirup
Recept idők

Elkészítés:

A legegyszerűbb, ha mindent egy turmixgépbe teszünk és alaposan leturmixoljuk. Ha ilyen gép nincs kéznél, akkor előbb a tojást keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a felolvasztott, de nem forró vajat, öntsük hozzá a tejet, és ha mindezt jól összekevertük, akkor mehet hozzá az összes száraz alapanyag. 

Egy serpenyőt - ami lehetőleg tapadásmentes - felmelegítünk, kis darabka vajat teszünk bele, és kicsi, fél evőkanálnyi adagokban lassan, alacsony hőmérsékleten megsütjük a palacsinták mindkét oldalát.

A kész palacsintákat ropogós szalonnával és mézzel vagy juharsziruppal a tetején tálaljuk.

Fotók: Ács Bori/Sóbors

Ezt is szeretjük