Aperol Spritz: a közkedvelt nyári koktél receptje

Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Lehet, hogy kicsit le vagyok maradva a trendekkel, de én tavaly nyáron, Olaszországban ittam először Aperol Spritzet. Rögtön a kedvencem lett, utána mindenhol azt kértem, aztán itthon is elkészítettem.

Mikor hazaértünk a nyaralásból, meglepődtem, hogy Magyarországon is mekkora népszerűségnek örvend a koktél. A beülős helyeken azonban aranyáron mérik, úgyhogy sokkal jobban megéri beruházni egy üveg Aperolra és Proseccóra, majd otthon elkészíteni.

3,2,1, vigyázz, kész, rajt

Az univerzális törvény szerint a 3:2:1 aránynak kell érvényesülnie a receptben. 3 rész Prosecco, vagyis olasz habzóbor, 2 rész Aperol, vagyis narancslikőr és 1 rész szóda alkotja a nagy nyári kedvencet. Az Aperol Sprtizet borospohárban, jégkockával, narancsszeletekkel és sokszor olívabogyóval kínálják.

Mértékkel fogyasszuk

Az ital kicsit becsapós: édeskés, könnyű, frissítő, ezért könnyen lecsúszik, de a kétféle alkohol miatt gyorsan a fejünkbe szállhat, emlékszem, Olaszországban én is jól meglepődtem ezen. Úgyhogy azért vigyázzunk a mértékkel, főleg a nagy melegben. 

Aperol Spritz

aperolspritzrecept

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 120 milliliter prosecco
  • 80 milliliter Aperol
  • 40 milliliter szóda vagy szénsavas ásványvíz
  • opcionális jég
  • opcionális narancsszelet
  • opcionális olívabogyó
Recept idők

Elkészítés:

Egy kancsóban keverjük össze alaposan a kétféle alkoholt és a vizet. Töltsük az italt jégkockákkal teli borospohárba, díszítsük narancsszeletekkel és olívabogyóval.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon