Pompás, aranybarnára sült krumplis omlett: napindítónak is tökéletes

3
Nyomtatás
Aranybarna krumplis omlett cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A burgonyás omlett mutatós, finom fogás, melynek az elkészítése nagyon egyszerű. Mutatjuk, hogy készül a spanyol konyha kiválósága, amelynek a receptjét kedved szerint alakíthatod.

Krumpli és sok tojás alkotja a serpenyőben sült finomságot, a spanyol omlett egyszerű, mégis nagyszerű. Az alapreceptet érdemes kicsit feldobni, így sokkal ízletesebben kerül tányérra a harapnivaló, amit reggelire is kínálhatsz.

Így is lehet!

A receptbe csak hagyma kerül, de ezenkívül még rengeteg alapanyaggal izgalmassá tehető az omlett. Ha szeretnéd, kockázz bele sonkát, kolbászt vagy bacont, és különböző zöldfűszerekkel is feldobhatod. Szezonjában érdemes kipróbálni medvehagymával! Az elkészült krumplis fogás jólesik magában, és kínálhatsz mellé valamilyen izgalmas mártogatóst is.

Aranybarna krumplis omlett

Aranybarna krumplis omlett ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 g krumpli
  • 2 darab hagyma
  • kevés olaj
  • 8 darab tojás
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A burgonyát és a hagymát tisztítsuk meg, majd reszeljük le.

Vegyünk elő egy serpenyőt és hevítsünk benne kevés olajat. Ebbe tegyük bele a krumplis keveréket és kezdjük el aranybarnára sütni, közben kevergessük.

A tojást üssük keverőtálba, és keverjük egybe a sóval és borssal.

Amikor a krumplis hagyma megpuhult, kóstoljuk meg, ízlés szerint sózzuk, majd öntsünk rá a tojásos keveréket, és süssük addig, amíg a széle megszilárdul. (Néha át is lehet mozgatni, hogy jobban süljön.)

Ezután csúsztassuk tányérra az omlettet, majd megfordítva helyezzük vissza a serpenyőbe, és süssük még 1-2 percig, amíg teljesen átsül a másik fele is.

Az elkészült omlettet cikkelyekre vágva kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon