
Filléres krumplis lepény petrezselyemmel: kiadós és nagyon finom
A krumplis massza serpenyőben sül készre, magában is mennyei, de mártogatóssal is kínálhatod a lepényt.
Krumpli és sok tojás alkotja a serpenyőben sült finomságot, a spanyol omlett egyszerű, mégis nagyszerű. Az alapreceptet érdemes kicsit feldobni, így sokkal ízletesebben kerül tányérra a harapnivaló, amit reggelire is kínálhatsz.
A receptbe csak hagyma kerül, de ezenkívül még rengeteg alapanyaggal izgalmassá tehető az omlett. Ha szeretnéd, kockázz bele sonkát, kolbászt vagy bacont, és különböző zöldfűszerekkel is feldobhatod. Szezonjában érdemes kipróbálni medvehagymával! Az elkészült krumplis fogás jólesik magában, és kínálhatsz mellé valamilyen izgalmas mártogatóst is.
A burgonyát és a hagymát tisztítsuk meg, majd reszeljük le.
Vegyünk elő egy serpenyőt és hevítsünk benne kevés olajat. Ebbe tegyük bele a krumplis keveréket és kezdjük el aranybarnára sütni, közben kevergessük.
A tojást üssük keverőtálba, és keverjük egybe a sóval és borssal.
Amikor a krumplis hagyma megpuhult, kóstoljuk meg, ízlés szerint sózzuk, majd öntsünk rá a tojásos keveréket, és süssük addig, amíg a széle megszilárdul. (Néha át is lehet mozgatni, hogy jobban süljön.)
Ezután csúsztassuk tányérra az omlettet, majd megfordítva helyezzük vissza a serpenyőbe, és süssük még 1-2 percig, amíg teljesen átsül a másik fele is.
Az elkészült omlettet cikkelyekre vágva kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu