Filléres krumplis lepény petrezselyemmel: kiadós és nagyon finom

krumplilepény
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A krumplis massza serpenyőben sül készre, magában is mennyei, de mártogatóssal is kínálhatod a lepényt.

Krumplis lepényt sokféleképpen lehet készíteni, az én egyik kedvenc receptemben a masszában zöldségeknek is jut hely, melyektől sokkal ízletesebb és kiadósabb lesz a finomság.

A gusztusos kis lepényeket kínáld tartalmasabb leves után, nem kell melléjük semmi más, mivel laktatóak, a répának, újhagymának és petrezselyemnek köszönhetően pedig zamatosak. Ha szeretnéd, fűszerezd bátran a masszát, ez ízlés kérdése, mehet bele só, fokhagymapor vagy egy kis chilipehely, ha pedig szeretnéd, apróra kockázott sonkával is dúsíthatod a lepényt.

A finomság mindenféle extra nélkül is jólesik, de mártogatóssal még izgalmasabbá teheted, vagy kend meg a lepényt tejföllel, és szórj rá egy kis sajtot, úgy még ínycsiklandóbb.

Serpenyős krumplis lepény

283416671 560224035498760 3886286721420435654 n

Hozzávalók 4 személyre

  • 5 darab krumpli
  • só ízlés szerint
  • 1 darab sárgarépa
  • 2 szál újhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • liszt szükség szerint
  • kevés olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított krumplit vágjuk közepes méretű kockákra, majd bő, sós vízben főzzük puhára. Az elkészült krumplit szűrjük le, még melegen törjük össze, majd tegyük félre és várjuk meg, hogy teljesen kihűljön.

A sárgarépát reszeljük le, vagy nagyon apróra kockázzuk fel.

Az újhagymát apróra kockázzuk fel a zöldjével együtt.

A petrezselymet vágjuk finomra.

Adjuk az előkészített zöldségeket a krumplihoz, majd evőkanalanként kezdjünk el lisztet adagolni az alapanyagokhoz, annyit, amennyi ahhoz szükséges, hogy rugalmas tésztát gyúrjunk belőle.

A masszából formázzunk kis gombócokat, lapítsuk ki a tenyerünkkel, utána enyhén olajozott serpenyőben süssük aranybarnára a krumplis lepényt.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük