Aszalt paradicsommal töltött ünnepi csirkemell: mutatós és nagyon finom

4
Nyomtatás
Aszalt paradicsommal töltött csirkemell cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az ízletes fogás alig valamiből készül, az alapfűszerek mellett csak csirkemell, aszalt paradicsom és bacon szükséges hozzá.

Az ünnepi menü előállítása sokak számára okoz nehézséget, hiszen az a cél, hogy mutatós és finom legyen, lehetőleg ne hétköznapi étel kerüljön az asztalra, hanem valami különleges. Én mindig az egyszerűségre törekszem, ezért is szeretem az ilyen töltött húsokat. Szinte alig kerül valami a bevásárlókosárba, mégis rendkívüli étel dobható össze az alapanyagokból.

Légy merész!

Lehet még különlegesebb! A töltött hús alá önthetsz fehérbort is, és a fűszerezéssel is lehet játszani, a bazsalikom remekül illik az aszalt paradicsomhoz. Sőt, ha a fehérbor nem elég különleges, akkor tejszínt is önthetsz alá, csirke helyett pedig pulykával is működik a recept!

Aszalt paradicsommal töltött csirkemell

Aszalt paradicsommal töltött csirkemell ct02

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 80 dkg csirkemell
  • só és bors ízlés szerint
  • 15 dkg aszalt paradicsom
  • 20 dkg bacon
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellből vágjunk nyitott szeleteket, ezt úgy érhetjük el, hogy bevágjuk az egyik oldalán, de nem vágjuk át teljesen, hanem kinyitjuk úgy, mint egy könyvet. Ezután klopfoljuk ki, majd sóval és borssal fűszerezzük.

A hússzeletekre tegyünk aszalt paradicsomot, majd tetszés szerint tekerjük fel, ha szükséges, rögzítsük. Ezután tekerjük körbe baconnel a töltött húst.

A baconnel körbetekert húst helyezzük tepsire, csorgassunk rá egy leheletnyi olajat, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 30-40 perc alatt süssük készre.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon