![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
A krémes avokádókrém találkozása a lágy sajttal - Ez az egyik legfinomabb mártogatós
![avokado-keksajt](https://kep.index.hu/1/0/3110/31102/311023/31102355_2388175_e1e8c468d3095f259f18c466390611a9_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Ha az avokádó igazán krémes, éppen olyan állaga van, mint a leglágyabb kéksajtnak, jó apropó ez a kettő vegyítésére.
Minden avokádós recept legnagyobb kihívása magánál a beszerzésnél kezdődik. Már szinte mindenütt lehet kapni, tízből kilencszer azonban biztosan kőkemény lesz, amit találunk, ebben a formájában pedig teljesen fogyaszthatatlan.
Ilyenkor csak a türelem segít: az avokádó szép lassan meg fog puhulni a pulton, ha van türelmünk kivárni, de ennek a folyamatnak is van egy nagy buktatója. Ugyanis a legtöbb avokádó az érés pillanatát követő néhány órán belül elképesztő sebességgel vált éppen érettből teljesen rohadttá. Így válik az avokádófogyasztás életprogrammá: minden nap figyelgetni, simogatni kell, és amint jónak tűnik, azonnal elfogyasztani.
Mivel eredetileg zöldcitrommal és friss korianderrel szeretem a legjobban, ezek pedig nincsenek mindig itthon, muszáj ezekben a hirtelen cselekvést követelő pillanatokban is kreatívnak lenni.
Az avokádó második legjobb partnere a kéksajt: hasonló állaguk, viszont teljesen ellentétes ízük miatt van ez így, lehet az roquefort, dán kék vagy akár gorgonzola is, minél krémesebb, annál jobb lesz.
Kéksajtos avokádó
![avokado-keksajt2](https://kep.index.hu/1/0/3110/31102/311023/31102365_95c273ff9fc76eccbba359288cf89e53_wm.jpg)
Hozzávalók 6 személyre
- 2 darab érett avokádó
- 100 gramm kéksajt
- 1 darab friss chili
- só
- 2 evőkanál citromlé
- 2 szál újhagyma
Elkészítés:
Az avokádót kettévágjuk, a magját eltávolítjuk és egy kanállal kivájjuk a belsejét. Tálba tesszük, hozzáadjuk a sajtot és a többi összeaprított alapanyagot, majd pépesre törjük egy villával.
Friss, hasábokra vágott zöldségekkel tálaljuk.
Fotó: Ács Bori/Sóbors
Olvasd el ezt is!