Selymes avokádó-krémleves tejszínnel: hidegen és melegen is isteni
8
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós
Szénhidrátcsökkentett lenmagos kenyér: ketogén diétába is szuper
Aranybarnára sült koreai zöldséges palacsinta: eteti magát, olyan finom
Csodaszép csokis-céklás kuglóf: álompuha, szaftos és rostban gazdag
Lassú tűzön főtt német gulyás: a gazdag, paprikás szósz a titka
6 finomság stressz ellen: cseréld a kávét matcha teára
A hideg krémlevesek a nyár királynői. Forróságban csak ezeket kívánjuk, pedig éppen a meleg ételek segítenek a hőség leküzdésében. Ezt a levest hidegen és melegen is fogyaszthatjuk, csak rajtunk múlik.
Igaz, 10 percre a tűzhely mellé kell állnunk, de azt hiszem, ez még éppen az a lélektani határ, amit el bírunk viselni. 10 perc főzés, 2 perc turmixolás, és készen van a meleg - vagy jól lehűtve hideg - leves.
Koriander helyett petrezselyem, laktóz helyett alaplé
Se bonyolult hozzávaló, se különleges technika nem kell hozzá. Mivel az avokádóhoz a koriander és a lime illik a legjobban, ez ebben a receptben sincs másként, de ha ódzkodunk a koriander karakteres ízétől, akkor használhatunk petrezselymet is.
Ha a laktózzal van problémánk, hagyjuk ki nyugodtan, bár selymesebb lesz tőle a leves, az ízén nem változtat, nélküle is ugyanolyan finom lesz. Ebben az esetben adjunk hozzá egy kicsivel több alaplevet, hogy ne legyen túl sűrű.
Tejszínes avokádó-krémleves
Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej hagyma
- 2 bögre alaplé (csirkés)
- 2 darab avokádó
- 1 evőkanál limelé
- 1 marék koriander
- ízlés szerint só, bors
- 0.5 bögre tejszín
Elkészítés:
Egy kis vajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát is, picit pirítsuk meg.
Adjuk hozzá az alaplevet, az összekockázott avokádót, a limelevet és a koriandert. Forrástól számítva 5-10 percig főzzük. Sózzuk-borsozzuk.
Botturmixszal pépesítsük össze, amíg teljesen homogén, krémes lesz. Adjuk hozzá a tejszínt, azzal is dolgozzuk össze.
Hűtsük ki teljesen, hidegen, tejföllel tálaljuk, de ízlés szerint melegen is fogyaszthatjuk.
Adjuk hozzá az alaplevet, az összekockázott avokádót, a limelevet és a koriandert. Forrástól számítva 5-10 percig főzzük. Sózzuk-borsozzuk.
Botturmixszal pépesítsük össze, amíg teljesen homogén, krémes lesz. Adjuk hozzá a tejszínt, azzal is dolgozzuk össze.
Hűtsük ki teljesen, hidegen, tejföllel tálaljuk, de ízlés szerint melegen is fogyaszthatjuk.
Fotó: Getty Images
Címkék: