Mutatós, krémes kaszinótojás a szilveszteri asztalra: nem a megszokott változatot mutatjuk

kktcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A kaszinótojás remek kísérője lehet különböző sülteknek, de előételként is el lehet falatozni.

Ünnepnapokon a kaszinótojás kötelező elem, az étkezőasztalon a leggyakrabban húsok mellé szokás kínálni, pedig napindítónak is tökéletes választás, gravlax mellé remekül illik, de szuper szilveszteri előétel is lehet.

A kaszinótojás igazi retró finomság, a klasszikus receptben majonéz, tejföl, mustár, só és bors kerül a töltelékbe, díszítésként pedig pirospaprikával szokták megszórni. A hagyományos recept verhetetlen, azonban néha, különösen ünnepnapokon, érdemes csavarni egyet a megszokott ízeken. A töltelék nagyon jól variálható, avokádóval és metélőhagymával elképesztően ízletessé lehet varázsolni, olyan finom, hogy egy-kettőre el fog tűnni a tányérról.

Avokádós kaszinótojás

kktct

Hozzávalók 20 darabhoz:

  • 10 darab tojás
  • 3 evőkanál majonéz
  • 1 darab avokádó
  • 1 evőkanál citromlé
  • só ízlés szerint
  • fehér bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 marék metélőhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat főzzük meg forrásban lévő vízben 10-15 perc alatt, majd hideg vízben teljesen hűtsük ki, végül pucoljuk meg őket.

Az avokádót vágjuk félbe, kanalazzuk ki a húsát.

A megpucolt tojásokat vágjuk ketté, a sárgájukat kanalazzuk tálba vagy robotgépbe, adjuk hozzá a majonézt, 1 marék metélőhagymát, az összekockázott avokádót, a mustárt, a citromlevet, a sót és borsot, majd törjük vagy turmixoljuk pürés, selymes állagúra.  

A tojásfehérjéket helyezzük tálcára, a sárgájából kikevert krémet adagoljuk habzsákba, majd töltsük a tojásfehérjék közepébe (kanállal is lehet adagolni). A töltött tojások tetejét a megmaradt metélőhagymával szórjuk meg ízlés szerint.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük