
Frissítő, könnyed avokádós kukoricasaláta – Sültek mellé, de magában is kínálhatod

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Édesburgonyás curry csicseriborsóval: mogyoró roppan benne

Egyszerű répás-gyömbéres salátaöntet: bármilyen zöldséget feldob

Maradékmentő pirított rizssaláta: tápláló vacsora 20 perc alatt

Csokoládéba mártott, mogyoróvajas keksz: liszt- és cukormentes recept

Krémes, tejszínes-brokkolis csirkemell: isteni ebéd fél órán belül
Alapvetően nyári hangulatú ez a recept, de semmi nem indokolja, hogy ne készítsd el az év bármely szakában.
Bár ezeket a színes salátákat általában nyáron szokták készíteni, hűvös időben sem tilos összeállítani őket. A kukorica, amikor szezonja van, frissen kerüljön bele, csak előtte grillezd meg, de ősszel vagy télen nyugodtan mehet bele konzervformában is. A kukoricakonzerv egyébként is hálás alapanyag, ezt a majonézes, sok zöldséges salátát is elkészítheted belőle, villámgyorsan készen van.
Ennek a salátának a másik fő alapanyaga az avokádó, amelyből vásárolj érettet, de akkor rögtön dolgozd is fel. Ha kencében gondolkozol, akkor a guacamole tökéletes választás. Most salátába került, csak arra figyelj, hogy az avokádót mindig utoljára add az ételhez, hogy ne barnuljon meg és ne törjön össze.
Avokádós kukoricasaláta

Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 darab avokádó (érett)
- 200 gramm kukoricakonzerv
- 0.5 fej lila hagyma
- 6 darab koktélparadicsom
- 1 marék vörös áfonya (aszalt)
- 1 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 0.5 evőkanál citromlé
Elkészítés:
A kukoricakonzervről öntsük le a levét. Az avokádót hámozzuk meg, majd szeleteljük fel vékonyan. A koktélparadicsomot és a lila hagymát vágjuk félbe, utóbbit vékonyan szeleteljük fel. A fokhagymát nyomjuk össze.
Egy kisebb tálban keverjük össze a citrom levét, az olívaolajat és az összenyomott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk.
Tegyük egy tálba a kukoricát, a lila hagymát, a koktélparadicsomot, az áfonyát és végül az avokádót. Öntsük rá a szószt, és óvatosan forgassuk össze, hogy mindenhova jusson. Rögtön ehetjük is.
Fotó: Szász Eszter /Sóbors