Krémes kukoricasaláta almával és szárzellerrel – Húsok mellé is tökéletes

saláta
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Pont annyi majonézzel készül ez a kukoricasaláta, amennyi még nem nehezíti el, de megfelelően krémes állagot biztosít neki.

A majonézes salátákkal az a gond, hogy sokszor túl nehezek, inkább egy magas kalóriatartalmú köretté válnak. Pedig, ha a majonézzel csínján bánsz, nagyon finom, könnyed és selymes szószt is kaphatsz, amely nem veszi el a zöldségek ízét, csak hangsúlyozza azokat.

A kukorica tökéletes alapanyag, de nemcsak salátát, hanem krémlevest is főzhetsz belőle, ráadásul nagyon kevés munkával. Ha maradnál a salátavonalon, de a majonézes változatot így is túl nehéznek találod, akkor készítsd el mexikói módon, ahol a sok zöldség mellett csak olívaolaj ízesíti. 

A majonézes verziót is könnyedebbre lehet venni, csak egy kanál majonéz és egy kevés tejföl kell a szószhoz, így a színes, tavaszi, roppanós zöldségek lesznek a hangsúlyosak, de nem fog elnehezíteni az étel. A zöldségek mellé keverj bele almakockákat és szuperegészséges szárzellert is, még izgalmasabb ízkombinációt kapsz. 

Kukoricasaláta almával és szárzellerrel

kukoricasaláta zelleres recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 1 doboz kukoricakonzerv
  • 1 darab kígyóuborka (kisebb)
  • 8 darab koktélparadicsom
  • 0.5 fej lilahagyma
  • 2 darab szárzeller
  • 0.5 darab kaliforniai paprika
  • 0.5 darab alma
  • 2 teáskanál tejföl
  • 1 evőkanál majonéz
  • 1 kávéskanál citromlé
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

Az uborkát, a paprikát, a hagymát és az almát kockázzuk fel, a szárzellert szeleteljük fel, a koktélparadicsomot vágjuk félbe, a kukoricakonzervről öntsük le a levét. Egy nagyobb tálban forgassunk mindent össze.

Egy kisebb tálban keverjük össze a majonézt, a tejfölt és a citromlevet, sózzuk borsozzuk, majd óvatosan forgassuk össze a salátával. Fogyasztásig tegyük hűtőszekrénybe.

Fotó: Szász Eszter /Sóbors

Ezt is szeretjük