Az amerikai kukoricakenyérre már az első alkalommal ráfüggtünk
Tök nagy mázli, hogy csak öt percet kell foglalkozni vele
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
Füstös és pikáns Buffalo-hummusz: mártogatósok közt verhetetlen
Savanyított, ecetes lila hagyma: téli vitaminpótlás egyszerűen
Pihe-puha, réteges citromtorta: házi piskóta az alapja
Vajpuhára sült tepsis sertéstarja: hagymás, paprikás ragu teszi izgalmassá
7 tipp, amivel megmentheted az elsózott levest: ezek a praktikák aranyat érnek
Mostanában jó sok avokádós recept volt a Sóborson, úgyhogy itt az ideje, hogy "ha lúd, legyen kövér" alapon, süssünk hozzá valami rendes Közép-amerikai dolgot, amivel autentikusan fogyaszthatjuk. Például amerikai kukoricakenyeret.
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én imádom a kukoricát, és csak finom lehet, amiben kukorica van. Na jó, a kukoricás rizs határeset. A nagy darab, nem túl édes, szivacsos kukoricás sütik azonban abszolút befutók. Mondjuk, a tetejükön egy kis vajjal. Vagy avokádóval. Vagy kitunkolni vele a chilis babot.
Ráadásul elkészíteni is nagyjából annyira macerás, mint egy muffintésztát, ami, ugye tudjuk, a gyengék, lusták és krónikus időhiányban szenvedők mentsvára, szóval ezt sem tartott tovább kikeverni 5 percnél, de abban már a mosogatás is benne volt. És még bevásárolni sem kellett hozzá, mert minden volt itthon, annyira "bonyolult" étel.
Kukoricadarát egyébként érdemes otthon tartani, mert nemcsak ezt az isteni kukoricakenyeret lehet megsütni belőle, hanem például készíthetsz pár perc alatt polentát, ami puliszka, és hagyományos magyar étel, csak így emlegetve nem olyan trendi, mint polentaként, sőt, vacsorára főzhetsz belőle tejbepuliszkát, ami a tejbegríz eggyel egészségesebb és finomabb verziója. Légy egyéniség, és csak azért is keverd össze a kakaóval!
Amerikai kukoricakenyér
Hozzávalók 4 adaghoz
- 10 dekagramm kukoricadara
- 15 dekagramm liszt
- 1 csipet só
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2.5 deciliter tej
- 2.5 dekagramm vaj
- 1 evőkanál méz
- 1 darab tojás
Elkészítés:
A lisztet, a kukoricalisztet, a sütőport, a sót és a szódabikarbónát összekeverjük egy tálban.
Hozzáadjuk a tejet, az olvasztott vajat, a tojást és a mézet, és jól összekeverjük.
Kivajazunk egy tepsit vagy hőálló tálat, és beletöltjük a masszát, majd betoljuk a sütőbe, és készre sütjük.
Fotó: Shutterstock