
Az amerikai kukoricakenyérre már az első alkalommal ráfüggtünk
Tök nagy mázli, hogy csak öt percet kell foglalkozni vele
Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a nyár kedvence
Ropogós

Leveskocka házilag: csak zöldség, semmi adalékanyag

Mennyei, nyári fügefagylalt: gép nélkül készül

Gyrostál friss zöldségekkel és házi tzatzikivel: csirkéből gyorsan kész

7 nap, 7 smoothie: frissítő, egészséges és tápláló italok minden napra

Könnyű, nyári mártogatós kovászos uborkából: zöldségek és chips mellé
Mostanában jó sok avokádós recept volt a Sóborson, úgyhogy itt az ideje, hogy "ha lúd, legyen kövér" alapon, süssünk hozzá valami rendes Közép-amerikai dolgot, amivel autentikusan fogyaszthatjuk. Például amerikai kukoricakenyeret.
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én imádom a kukoricát, és csak finom lehet, amiben kukorica van. Na jó, a kukoricás rizs határeset. A nagy darab, nem túl édes, szivacsos kukoricás sütik azonban abszolút befutók. Mondjuk, a tetejükön egy kis vajjal. Vagy avokádóval. Vagy kitunkolni vele a chilis babot.
Ráadásul elkészíteni is nagyjából annyira macerás, mint egy muffintésztát, ami, ugye tudjuk, a gyengék, lusták és krónikus időhiányban szenvedők mentsvára, szóval ezt sem tartott tovább kikeverni 5 percnél, de abban már a mosogatás is benne volt. És még bevásárolni sem kellett hozzá, mert minden volt itthon, annyira "bonyolult" étel.
Kukoricadarát egyébként érdemes otthon tartani, mert nemcsak ezt az isteni kukoricakenyeret lehet megsütni belőle, hanem például készíthetsz pár perc alatt polentát, ami puliszka, és hagyományos magyar étel, csak így emlegetve nem olyan trendi, mint polentaként, sőt, vacsorára főzhetsz belőle tejbepuliszkát, ami a tejbegríz eggyel egészségesebb és finomabb verziója. Légy egyéniség, és csak azért is keverd össze a kakaóval!
Amerikai kukoricakenyér

Hozzávalók 4 adaghoz
- 10 dekagramm kukoricadara
- 15 dekagramm liszt
- 1 csipet só
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2.5 deciliter tej
- 2.5 dekagramm vaj
- 1 evőkanál méz
- 1 darab tojás
Elkészítés:
A lisztet, a kukoricalisztet, a sütőport, a sót és a szódabikarbónát összekeverjük egy tálban.
Hozzáadjuk a tejet, az olvasztott vajat, a tojást és a mézet, és jól összekeverjük.
Kivajazunk egy tepsit vagy hőálló tálat, és beletöltjük a masszát, majd betoljuk a sütőbe, és készre sütjük.
Fotó: Shutterstock