Vajpuha, fűszeres csirkemáj ázsiai módra: a szójaszósz a lelke

8
Nyomtatás
azsiai-csirkemaj
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha szereted a csirkemájat, próbáld ki ázsiai módra is, intenzív ízű szószokkal, nagy lángon sütve.

Az ázsiai receptek nagy előnye – a legtöbb esetben –, hogy nagyon gyorsan és egyszerűen készülnek, nagy lángon pirulnak az alapanyagok, így perceken belül kész a meleg étel. Ez a csirkemáj is ilyen, a zöldségek és a belsőség is pillanatok alatt megsül.

Az aromákról olyan ázsiai ízesítők gondoskodnak, mint a szójaszósz és a halszósz, de a méz és a fokhagyma sem hiányozhat belőle. Akár egy kis darab gyömbért is reszelhetsz bele, nagyon jól áll majd neki. 

Arra vigyázz, hogy a májat ne hőkezeld túl sokáig, és csak a sütés végén sózd meg, különben könnyen kiszárad és kemény lesz.

Ázsiai csirkemáj

azsiai-csirkemaj2

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 csipet
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. méz
  • 2 ek. szójaszósz
  • 1 tk. halszósz
  • 400 g csirkemáj
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A hagymákat pucoljuk meg, a vöröset vágjuk félbe, majd szeletekre. A fokhagymát aprítsuk össze. A paprikát mossuk meg, vágjuk csíkokra.

A csirkemájat tisztítsuk meg, ha szükséges, majd felezzük el.

Egy nagyobb serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd dobjuk rá a hagymát és a paprikát, és közepes lángon pirítsuk addig, míg nagyjából megpuhulnak, színt kapnak. Ekkor adjuk hozzá a fokhagymát, fél percig pirítsuk. Mehet rá a méz, a szójaszósz és a halszósz is. Keverjük egybe, majd húzzuk le a tűzről.

Egy másik serpenyőben forrósítsunk 1 ek. olajat. Dobjuk rá a csirkemájat, majd közepesen magas lángon kb. 2 percig süssük mindkét oldalát. Ha átsült, sózzuk, borsozzuk.

Adjuk a májat a hagymás-szószos alaphoz, majd fél perc alatt, magas lángon forgassuk egybe úgy, hogy mindenhol bevonja.

Rögtön, rizzsel kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon