Pikáns és ízekben gazdag: az ázsiai tészta 20 perc alatt kerül az asztalra
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Úgy tartják, tésztás fogások terén az olasz konyha páratlan, nos, ezzel vitába szállnék, ideje felfedezni Ázsia ízeit.
Autentikus ázsiai ételeket könnyedén készíthetünk otthon, a térség különleges fűszerei itthon is fellelhetőek a nagy szupermarketekben, vagy ázsiai boltokban válogathatunk az izgalmasabbnál izgalmasabb ízek közül. A fűszerek mellett mindenképp szükségünk lesz wokra, ez gyakorlatilag egy olyan edény, amiben minden kényelmesen elfér. Érdemes beruházni egy jobb minőségűre, hálás darab, amiben nem csak ázsiai finomságokat készíthetünk.
Az ázsiai ételekben tényleg sok különleges fűszer kap helyet, ebben a kínai pirított tésztában a szójaszósz és a BBQ dominál, miközben zöldségek roppannak a fogunk alatt, és akkor az ízletes csirke és garnéla még szóba sem került. Ezt az ízgazdag ételt készíthetjük bármilyen ázsiai tésztával és továbbgazdagíthatjuk zöldekkel, akár zsenge babhüvellyel.
Ázsiai tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 1 darab sárgarépa
- 1 fej hagyma
- 3 darab kaliforniai paprika
- 0.5 fej fehérkáposzta
- 0.5 fej lilakáposzta
- 1 darab csirkemell
- 10 darab garnélarák
- 1 darab tojásfehérje
- 3 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál barbecue-szósz
- 1 teáskanál kukoricakeményítő
- kevés olaj
- 500 gramm tészta
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki a zacskón írtaknak megfelelően.
Az összes zöldséget julienne-re, a csirkemellfilét vékony csíkokra vágjuk, a garnélát megtisztítjuk.
A vékonyra vágott csirkemellet tojásfehérjével és kukoricakeményítővel összekeverjük.
A wokot felforrósítjuk, egy evőkanálnyi olajat melegítünk benne, majd ha már sistereg, óvatosan beletesszük a csirkemellcsíkokat és fehéredésig sütjük, miközben gyakran kevergetjük. Amikor a húscsíkok fehér színt kapnak, a garnéla is a wokba kerül, 4-5 percig együtt pirulnak, majd egy tálba szedjük és félretesszük a húst.
Az összes felszelt zöldséget egyszerre tesszük a wokba, ha szükségesnek érezzük, kevés olajat adhatunk hozzá. Alapos keverés után a főtt tészta is a wokba kerül, jól összekeverjük a zöldségekkel, sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a szójaszószt és a BBQ-t. Körülbelül 4-5 perc elteltével a csirkecsíkokat és a garnélát is hozzáadjuk a tésztához, amit nagyon sűrűn kevergetve még 5 percig a tűzön hagyjuk. Tálalásnál szezámmaggal szórhatjuk meg a tésztát.
Fotó: Getty Images