Félórás fűszeres bab-burger - A legfinomabb vega hamburgerpogácsa

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A zöldségekből készült pogácsa vagy tócsni az egyik legjobb alternatíva, ha a húst szeretnénk helyettesíteni, ugyanis szinte bármiből készülhet és bármilyen izgalmas alapanyaggal párosíthatjuk.

Múltkor céklapogácsára néztünk receptet, most viszont egy különleges, de nagyon egyszerű bab-burgert mutatunk nektek. Negyed óra az összeállítása és a sütése sem tart több ideig, úgyhogy egy villámgyors vacsora vagy ebéd lehet belőle.

Előétel vagy főétel

Ez az adag körülbelül 6 pogácsához elegendő, persze ez attól is függ, hogy mekkorákat szeretnénk készíteni - egészen apró kis falatkákat is süthetünk a masszából, ha előételnek szánnánk őket.

Az eredeti recept alapján fekete babból készül a burger, de nyugodtan helyettesíthetjük vörössel, vagy azzal a fajtával, amelyik a szívünknek legkedvesebb. 

Ha esetleg nem akarna összeállni a tészta, mert kisméretű volt a tojás, akkor vagy egy másik tojással vagy a bab főzővizével/a konzerv levével lehet formázhatóbbá tenni. Azonban vigyázzunk, nem tócsnit készítünk, úgyhogy nem folyós, hanem gyurmázható állagra van szükségünk.

Bab-burger

babburgerrecept

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 800 gramm főtt bab vagy konzerv (fekete, vörös)
  • 1 darab vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 darab tojás
  • 0.5 bögre panko morzsa
  • 0.5 bögre zabliszt
  • 0.25 bögre parmezán (apróra reszelve)
  • 1 teáskanál kömény
  • 0.5 teáskanál
  • 0.5 teáskanál bors
  • 0.5 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál chiliőrlemény
Recept idők

Elkészítés:

A főtt babot vagy konzervet szűrjük le, csöpögtessük le. A hagymával és a fokhagymával együtt tegyük egy aprítógépbe. Turmixoljuk, amíg krémes, egynemű nem lesz.

Tegyük a babot egy nagy tálba, adjuk hozzá a tojást, panko morzsát, lisztet, parmezánt, fűszereket, gyúrjuk jól össze a hozzávalókat. Formázzunk belőle 6 pogácsát.

Egy serpenyőbe öntsünk egy kevés olívaolajat, közepes lángon melegítsük. Tegyük bele a pogácsákat, 5-8 percig süssük mindkét oldalukat. Ha aranybarnára sültek, készen vannak. Buci zsemlével, zöldségekkel tálaljuk.

Fotó: Getty Images 

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük