
20 perces burrito sajttal, rizzsel és babbal töltve - Maradékmentő fogás is lehet

Cikkek


Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a nyár kedvence

Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld
Ropogós

Leveskocka házilag: csak zöldség, semmi adalékanyag

Mennyei, nyári fügefagylalt: gép nélkül készül

Gyrostál friss zöldségekkel és házi tzatzikivel: csirkéből gyorsan kész

7 nap, 7 smoothie: frissítő, egészséges és tápláló italok minden napra

Könnyű, nyári mártogatós kovászos uborkából: zöldségek és chips mellé
A burrito laktató és egyszerűen elkészíthető szendvics, ahol kenyér helyett tortillát tölthetsz meg finomságokkal.
A burrito egy nagyon tartalmas szendvics, pontosabban te döntheted el, hogy mennyire pakolod meg. Nem hiányozhat belőle a rizs, a bab és egyéb zöldségek, de természetesen húst is tehetsz bele. Tortillát készen is vásárolhatsz, de nagyon egyszerűen elkészítheted házilag is. Ha tényleg nagyon laktató és tartalmas változatot szeretnél, akkor töltsd meg marhahússal és süsd meg sütőben.
Ez a változat igazi maradékmentő, ha megmaradt otthon a főtt rizs, akkor zöldségekkel megpiríthatod, vagy elővehetsz egy babkonzervet és sok sajttal tortillába töltheted.
Babbal és rizzsel töltött burrito

Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 darab tortillalap
- 220 gramm reszelt sajt
- 1 darab vörösbabkonzerv
- 250 gramm rizs (főtt)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A tortillákat tegyük mikrohullámú sütőbe 30 másodpercre, hogy átmelegedjenek. Állítsuk össze a burritókat: mindegyik közepébe tegyünk reszelt sajtot, a lecsöpögtetett babot, végül a rizst, majd az alját behajtva tekerjük fel őket.
Tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd pirítsuk őket 10 percig.
Fotó: Getty Images