20 perces burrito sajttal, rizzsel és babbal töltve - Maradékmentő fogás is lehet
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A burrito laktató és egyszerűen elkészíthető szendvics, ahol kenyér helyett tortillát tölthetsz meg finomságokkal.
A burrito egy nagyon tartalmas szendvics, pontosabban te döntheted el, hogy mennyire pakolod meg. Nem hiányozhat belőle a rizs, a bab és egyéb zöldségek, de természetesen húst is tehetsz bele. Tortillát készen is vásárolhatsz, de nagyon egyszerűen elkészítheted házilag is. Ha tényleg nagyon laktató és tartalmas változatot szeretnél, akkor töltsd meg marhahússal és süsd meg sütőben.
Ez a változat igazi maradékmentő, ha megmaradt otthon a főtt rizs, akkor zöldségekkel megpiríthatod, vagy elővehetsz egy babkonzervet és sok sajttal tortillába töltheted.
Babbal és rizzsel töltött burrito
Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 darab tortillalap
- 220 gramm reszelt sajt
- 1 darab vörösbabkonzerv
- 250 gramm rizs (főtt)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A tortillákat tegyük mikrohullámú sütőbe 30 másodpercre, hogy átmelegedjenek. Állítsuk össze a burritókat: mindegyik közepébe tegyünk reszelt sajtot, a lecsöpögtetett babot, végül a rizst, majd az alját behajtva tekerjük fel őket.
Tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd pirítsuk őket 10 percig.
Fotó: Getty Images