
10 isteni krumplisaláta: fűszeresen, krémesen és ecetesen is készülhet a nagy kedvenc
Ha szereted a klasszikus krumplisalátát és szívesen megkóstolnád a különlegesebb változatokat is, ez a válogatás neked szól.
A máj sokféleképpen elkészíthető, azonban baconbe tekerve garantáltan nagy sikert arat, így biztosan nem lesz száraz és kemény. Arra ügyelj, hogyha nagyon sós szalonnával dolgozol, csökkentsd a só mennyiségét, akár el is hagyhatod.
Ha egy könnyedebb ételt szeretnél készíteni, tálald salátával, viszont a hagyományos ízek kedvelőinek petrezselymes burgonyával ajánljuk. Próbáld ki bátran a petrezselyem bármely fajtájával, mi metélőpetrezselyemmel dobtuk fel.
A csirkemájat mossuk meg, tisztítsuk le, ezután vágjuk kisebb darabokra. Helyezzük egy tálba, ízlés szerint sózzuk be, majd hagyjuk állni pár percig.
Egy deszkára egyesével terítsük ki a baconszeleteket: egy baconcsíkba egy csirkemájat tegyünk, tekerjük fel és szúrjuk fanyársra. A nyárs méretétől függően lehet, hogy több tekercs is elfér rajta. Fektessük a tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire, és süssük 170 fokon 25-30 percig.
A körethez hámozzuk meg a burgonyát, vágjuk nagyobb kockákra, főzzük sós vízben készre, de figyeljünk rá, hogy ne legyen túl puha.
Egy lábasban melegítsünk vajat, pirítsuk meg rajta a főtt krumplit, és közben szórjuk meg a metélőpetrezselyemmel és sóval. Forgassuk egybe.
A májat és a krumplit forrón tálaljuk.
Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors
@sobors.hu