Szaftos, baconbe tekert csirkemáj: petrezselymes krumplival az igazi

1
Nyomtatás

Ez a recept egy igazi tavaszi-nyári kiadás, tekintve, hogy a baconbe tekert csirkemájakat nyársra tűzve sütjük meg a grillszezonra készülve.

A máj sokféleképpen elkészíthető, azonban baconbe tekerve garantáltan nagy sikert arat, így biztosan nem lesz száraz és kemény. Arra ügyelj, hogyha nagyon sós szalonnával dolgozol, csökkentsd a só mennyiségét, akár el is hagyhatod.

Ha egy könnyedebb ételt szeretnél készíteni, tálald salátával, viszont a hagyományos ízek kedvelőinek petrezselymes burgonyával ajánljuk. Próbáld ki bátran a petrezselyem bármely fajtájával, mi metélőpetrezselyemmel dobtuk fel.

Baconbe tekert máj petrezselymes krumplival

baconbe-tekert-maj2

Hozzávalók 10 nyárshoz

Nyárs:

  • 0.5 kg csirkemáj
  • 300 g bacon
  • 1 tk.

Köret:

  • 1 kg burgonya
  • 2 ek. vaj
  • 1 csokor metélőpetrezselyem
  • 2 tk.
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemájat mossuk meg, tisztítsuk le, ezután vágjuk kisebb darabokra. Helyezzük egy tálba, ízlés szerint sózzuk be, majd hagyjuk állni pár percig.

Egy deszkára egyesével terítsük ki a baconszeleteket: egy baconcsíkba egy csirkemájat tegyünk, tekerjük fel és szúrjuk fanyársra. A nyárs méretétől függően lehet, hogy több tekercs is elfér rajta. Fektessük a tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire, és süssük 170 fokon 25-30 percig. 

A körethez hámozzuk meg a burgonyát, vágjuk nagyobb kockákra, főzzük sós vízben készre, de figyeljünk rá, hogy ne legyen túl puha.

Egy lábasban melegítsünk vajat, pirítsuk meg rajta a főtt krumplit, és közben szórjuk meg a metélőpetrezselyemmel és sóval. Forgassuk egybe.

A májat és a krumplit forrón tálaljuk. 

Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon