Mutatós kelbimbónyárs: szalonnával készül az ínycsiklandó köret
Kevés munkával készül az ízletes köret, melynek már a látványa is magával ragadó. Így még a gyerekek is örömmel megeszik a kelbimbót.
Az avokádó egészséges és könnyedén ízesíthető, rengetegféle finomság készülhet belőle: most egy különleges receptet mutatunk, amelynek pillanatok alatt a függője leszel.
A baconnel körbetekert avokádó készítéséhez ne túl érett darabokat válassz, úgy szép szeletekre tudod vágni. A szalonna íze kellemesen átjárja az avokádót, a belseje finom krémesre sül.
Mielőtt kínálnád, várj egy picit, érdemes kicsit hűlni hagyni. Az így készült finomság tökéletes partiétel, vendégváró finomság, de köretként is az asztalra kerülhet, vagy kínálj mellé valamilyen salátát.
Az avokádót mossuk meg, vágjuk félbe, a magját távolítsuk el. Ezután a félbevágott avokádó húsát kanalazzuk ki egyben, majd vágjuk vastagabb cikkelyekre.
A baconszeleteket vágjuk félbe.
A bacondarabokkal tekerjük körbe az avokádócikkelyeket.
A baconnel körbetekert avokádót sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután toljuk a tepsit 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 10-15 perc alatt süssük készre a finomságot.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu