Sűrű és krémes avokádós mártogatós: csupán 5 perc elkészíteni
Ellenállhatatlan ízű, krémes avokádós mártogatósreceptet mutatunk, amit csupán 5 perc elkészíteni!
A zöldségmártogatósok szerelmeseit biztosan az ujjai köré fogja csavarni ez az avokádós mártogatós, amelynek az ízét olyan kiegészítők teszik még különlegesebbé, mint a dijoni mustár, a tejföl és a majonéz.
Tipp
A kész avokádókrém légmentesen záródó edényben, maximum 3 napig tárolható el a hűtőben.
Avokádós mártogatós
Hozzávalók 6 adaghoz
A mártogatóshoz:
- 120 ml író
- 4 ek tejföl
- 3 ek majonéz
- 1 db kisebb avokádó
- 1 ek koriander
- 0.5 tk dijoni mustár
- 0.5 tk tabascoszósz
- 1 gerezd fokhagyma
- 0.5 tk só
- 2 csipet fekete bors
A díszítéshez (opcionális):
- 2 szál aprított petrezselyem
- 1 gerezd aprított fokhagyma
Elkészítés:
A mártogatós elkészítéséhez az avokádót hámozzuk meg és vágjuk kisebb darabokra.
Ezután tegyünk minden alapanyagot a turmixgépbe, majd dolgozzuk össze szép simára.
A kész, homogén mártogatóst ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal.
Az elkészült mártogatóst kínálhatjuk chipsszel, de akár használhatjuk salátaöntetként is.
A tetejére pedig díszítésként szórhatunk aprított fokhagymát és petrezselymet is.
Ez is érdekelhet
-
2024-04-14 10:16:01
-
2024-04-11 10:32:02
-
2024-04-08 07:50:02
Fotó forrása: Getty Images
Olvasd el ezt is!