Sűrű és krémes avokádós mártogatós: csupán 5 perc elkészíteni

avokados-martogatos
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ellenállhatatlan ízű, krémes avokádós mártogatósreceptet mutatunk, amit csupán 5 perc elkészíteni!

A zöldségmártogatósok szerelmeseit biztosan az ujjai köré fogja csavarni ez az avokádós mártogatós, amelynek az ízét olyan kiegészítők teszik még különlegesebbé, mint a dijoni mustár, a tejföl és a majonéz.

Tipp

A kész avokádókrém légmentesen záródó edényben, maximum 3 napig tárolható el a hűtőben.

Avokádós mártogatós

avokados-martogatos

Hozzávalók 6 adaghoz

A mártogatóshoz:

  • 120 ml író
  • 4 ek tejföl
  • 3 ek majonéz
  • 1 db kisebb avokádó
  • 1 ek koriander
  • 0.5 tk dijoni mustár
  • 0.5 tk tabascoszósz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0.5 tk
  • 2 csipet fekete bors

A díszítéshez (opcionális):

  • 2 szál aprított petrezselyem
  • 1 gerezd aprított fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A mártogatós elkészítéséhez az avokádót hámozzuk meg és vágjuk kisebb darabokra.

Ezután tegyünk minden alapanyagot a turmixgépbe, majd dolgozzuk össze szép simára.

A kész, homogén mártogatóst ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal.

Az elkészült mártogatóst kínálhatjuk chipsszel, de akár használhatjuk salátaöntetként is. 

A tetejére pedig díszítésként szórhatunk aprított fokhagymát és petrezselymet is.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük