
Balzsamecetes szirupban sült cékla ropogós dióval
Tavasszal is érdemes céklát enni, főleg, ha szembe jön egy ilyen recept, amit nem lehet kihagyni - ezt már tényleg nem lehet tovább fokozni.
Bár már többször ódákat zengtem a sült zöldségekről, de különösen a sült cékláról, ez a recept tovább fokozza az egészet egy még az eddigieknél is magasabb szintre.
A lényeg, hogy a már alapból iszonyúan finom sült cékla kap egy édes-savanyú szirupot a sütés végén, amit annyira össze kell forralni, hogy vékony rétegben bevonja a cékladarabokat. Ettől nem csak édes és savanykás, de egy picit ragacsos is lesz.
A legjobban sima, natúr joghurt vagy tejföl megy hozzá, de valamilyen krémes sajttal is nagyon jó. Illik rá a dió és ha éppen van, a zöld, friss levelek, rukkola vagy bébispenót.
Balzsamecetes sült cékla

Hozzávalók 4 adaghoz:
- 500 gramm cékla
- ízlés szerint só
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 deciliter balzsamecet
- 2 evőkanál cukor
- ízlés szerint dió
- ízlés szerint joghurt
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/Sóbors
Olvasd el ezt is!
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.