Mennyei tócsni zöldbanánból: ha unod már a megszokott ízeket
A tócsni a világ egyik legegyszerűbben összedobható fogása, és szinte bármilyen zöldségből elkészíthető. Ha unod a krumplialapút, akkor próbáld ki ezt a reformváltozatot zöldbanánból.
A banánchips egy pofonegyszerűen elkészíthető zöldségchips, ami ráadásul még egészséges is. Ezúttal egy különleges hozzávalóból, mégpedig főzőbanánból fogjuk megsütni.
A főzőbanán egy különleges, a délkelet-ázsiai országokban őshonos növény, amit krumpli helyett használnak. Általában sülve, főve vagy grillezve készítik, mivel nyersen szinte ehetetlen, viszont chipsnek tökéletes választás.
Egy tálban keverjük össze a vizet, a sót és a kurkumát.
A főzőbanánokat hámozzuk meg, egy gyalu segítségével vágjuk vékony szeletekre. Tegyük a szeleteket a fűszeres vízbe, hagyjuk benne 5-10 percig.
Utána szűrjük le, majd a banánszeletekről itassuk fel a nedvességet konyhai papírtörlő vagy konyharuha segítségével.
Közben egy magasabb falú lábasban melegítsük fel az olajat a banán sütéséhez.
Tegyük a szeleteket a forró olajba, majd addig süssük, míg ropogósak és aranybarnák nem lesznek. Kb. 5-10 perc alatt készre sülnek attól függően, hogy mennyire szeleteltük őket vékonyra.
Konyhai papírtörlőre szedve itassuk fel róluk a felesleges olajat, majd már ehetjük is a kész chipset.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu