Fahéjas-banános bögresüti 5 perc alatt: alig valamiből készül

3
Nyomtatás
bananos-bogresuti
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Banánkenyér bögresüti formájában? Ez a mikrós recept pillanatok alatt elkészül, és nagyon finom és puha lesz a tésztája!

A mikrós recepteknek se szeri, se száma az interneten, és bár napi szinten mi sem ezeknek szavazunk bizalmat, néha, ha rád tör az édesség iránti vágy, vagy ha hirtelen toppannak be a vendégek, nagyon jól jöhet ez a gyors megoldás!

Az alábbi verzió ízeiben a klasszikus banánkenyeret idézi fel, viszont egy sokkal egyszerűbb formában. Ebből kifolyólag a bögresüti alapja érett, pürésített banán, amely mellé fahéj és dió kerül, mint ízesítők, és sütőporral és liszttel keverjük egybe, hogy egy puha, légies piskótát kapjunk.

Banános bögresüti

bananos-bogresuti2

Hozzávalók 1 bögréhez

  • 1 db érett banán (nagyjából 80 gramm pürésítve)
  • 1 ek. növényi olaj
  • 1 ek. tej
  • 1 ek. barna cukor
  • 3 ek. búzaliszt
  • 0.5 tk. sütőpor
  • 0.25 tk. fahéj
  • 1 csipet
  • 1 ek. apróra vágott dió
Recept idők

Elkészítés:

A banánt hámozzuk meg, pürésítsük le egy villa segítségével, majd mérjünk ki belőle nagyjából 80-90 grammot, ha sokkal több lenne.

Kanalazzuk egy tálba, majd adjuk hozzá az olajat, tejet, cukrot. Keverjük alaposan össze, majd forgassuk bele a sütőporral, sóval és fahéjjal elkevert lisztet is. Forgassuk bele a diót is, de a tetejére is szórhatjuk.

A mikrót állítsuk a legmagasabb fokozatra, 1100 watton nagyjából 80-90 másodperc kell a sütinek.

Ha kész, vegyük ki, és hagyjuk hűlni 2-3 percig, majd kanalazhatjuk is.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon