
Fahéjas banánkenyér rengeteg csokicsipsszel: nem elég belőle egy adag
A banánkenyér-szerelem az ősz beköszöntével lángolt fel újra, amikor vágyjuk a laktató, mégis könnyedebb ízeket. A csokitól meg csak boldogabbak leszünk.
A mikrós recepteknek se szeri, se száma az interneten, és bár napi szinten mi sem ezeknek szavazunk bizalmat, néha, ha rád tör az édesség iránti vágy, vagy ha hirtelen toppannak be a vendégek, nagyon jól jöhet ez a gyors megoldás!
Az alábbi verzió ízeiben a klasszikus banánkenyeret idézi fel, viszont egy sokkal egyszerűbb formában. Ebből kifolyólag a bögresüti alapja érett, pürésített banán, amely mellé fahéj és dió kerül, mint ízesítők, és sütőporral és liszttel keverjük egybe, hogy egy puha, légies piskótát kapjunk.
A banánt hámozzuk meg, pürésítsük le egy villa segítségével, majd mérjünk ki belőle nagyjából 80-90 grammot, ha sokkal több lenne.
Kanalazzuk egy tálba, majd adjuk hozzá az olajat, tejet, cukrot. Keverjük alaposan össze, majd forgassuk bele a sütőporral, sóval és fahéjjal elkevert lisztet is. Forgassuk bele a diót is, de a tetejére is szórhatjuk.
A mikrót állítsuk a legmagasabb fokozatra, 1100 watton nagyjából 80-90 másodperc kell a sütinek.
Ha kész, vegyük ki, és hagyjuk hűlni 2-3 percig, majd kanalazhatjuk is.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu