Ellenállhatatlan Oreo sajttorta: sütés nélkül készül a látványos desszert
A torta látványától összefut a nyál az ember szájában, nem is csoda, hisz a krém és a keksz sincs kispórolva belőle.
Sokféle sajttortát kóstolhatsz: van, amelyiket sütni kell, míg olyan receptek is akadnak bőven, melyekhez nincs szükség a sütőre. A kekszalappal készült desszertet akár még poharas verzióban is ki lehet próbálni, vagy tortaformában valamilyen édes öntettel, és persze szezonális gyümölcsökkel.
A sajttorta tetején vékony barackszeletek csábítanak, de máshogy is helyet kaphat a gyümölcs a desszertben. Érdemes a barackot felkockázni, majd így a krémbe keverni és a kekszalapra simítani. Ha pedig van otthon házi baracklekvár, abból is kanalazhatsz a krémbe.
A darált kekszet az olvasztott vajjal keverjük össze, majd nyomkodjuk a tortaforma aljára (25 centiméter).
A habtejszínt, mascarponét, a cukrot és a vaníliakivonatot verjük kemény habbá, majd simítsuk a darált kekszes alapra. Ezután tegyük hűtőbe néhány órára, majd tálalás előtt díszítsük vékonyra szelt barackkal.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu