
Üvegbe zárt epres sajttorta: pillanatok alatt, sütés nélkül készül

A szépséges desszert megalkotása gyerekjáték, mely baráti összejövetelekre tökéletes, és még piknikre is könnyen elcsomagolható.
A gyümölcsös desszertek közül az epres a legnagyobb kedvenc. A piros szemekből rengetegféle édesség készíthető, így sosem un rá az ember. Az egyik legfinomabb a sajttorta, mely poharas változatban is készülhet, de akár csatos üvegben is szervírozható, így piknikre remek választás, a hűtőtáskában is kényelmesen elfér.
A finomság ízlés szerint alakítható, ha szeretnéd, több réteget is pakolhatsz a pohárba. Az eperrel is lehet trükközni: villával érdemes egy részét pépesre törni, így, ha krémmel zárnád a tetejét, csak rákanalazod.
-
2023-06-01 09:36:01
-
2023-05-29 08:52:01
-
2023-05-28 08:36:02
Poharas sajttorta

Hozzávalók 6 adaghoz
- 500 g eper
- 200 g mascarpone
- 200 ml habtejszín
- 5 evőkanál porcukor
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 200 g darált keksz (bármilyen, amit szeretnél)
Elkészítés:
Az epret mossuk meg és készítsük elő tetszés szerint (félbe vagy negyedekre is vághatjuk, de egyben is hagyhatjuk).
A mascarponét a habtejszínnel, porcukorral és vaníliakivonattal keverjük egybe.
Vegyünk elő egy poharat vagy csatos üveget. Az aljába kanalazzuk a darált kekszet, arra a krémet, a tetejére pedig az eper kerül.
A desszertet tálalásig hűtőben tároljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!