Mennyei zabgolyók mákkal és naranccsal: a sütőt sem kell hozzá bekapcsolnod
A sütés nélkül készülő zabgolyó még finomabb, ha mákkal és naranccsal ízesíted.
Nem kell mindent túlgondolni, a zabkása a maga egyszerűségében is tökéletes, simán tejjel, fahéjjal készítve, friss gyümölccsel tálalva. Hogy még gyorsabb legyen, ezúttal főzés nélkül, mikróban készült, 1,5 percnyi melegítés elég is neki ahhoz, hogy tökéletes állaga legyen.
Az ízesítés rád van szabva, édesítheted mézzel, cukorral, juharsziruppal, illetve érdemes egy kevés fahéjat és vaníliát is keverni bele, hogy a semleges ízű zabpehelynek karaktert adj. A gyümölcsöt is szezonra szabhatod, barackkal, szilvával, de almával is isteni lesz.
A zabpelyhet és a tejet keverjük össze egy kis tálban, majd tegyük a mikróba 1,5 percre, míg a zabpehely megpuhul.
A barackokat hámozzuk meg, az egyiket vágjuk szeletekre, a másikat kis kockákra.
Vegyük ki a mikróból a zabkását, keverjük bele a fahéjat, vaníliakivonatot, a mézet és a kockázott barackot. Ízlés szerint lehet édesebb.
Osszuk szét 2 nagyobb vagy 4 kisebb tálka között. A barackszeletekkel díszítsük.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu