A legfinomabb sütés nélküli epres sajttorta, rezgő zselével a tetején
A sajttorta nem émelyítően édes, finom krémes, és eperrel nagyon mutatós. Nagy előnye, hogy sütni sem kell.
Sajttorták közül ez az egyik legfinomabb, és ezt a legegyszerűbb elkészíteni, bár az égetett külső elsőre ijesztőnek tűnhet. Nem konyhai malőr miatt ilyen pirult, ez a lényege, mivel nagyon magas hőfokon készül a finomság.
A karamellás, krémes torta az észak-spanyolországi San Sebastianból származik, a helyiek és a turisták is imádják. Hagyományosan magában fogyasztják, de ha szeretnéd, édes krémmel is nyakon öntheted, vagy szezonális gyümölcsökkel dobd fel a desszertet.
A sütőt melegítsük elő 220 fokra.
Vegyünk elő egy tortaformát (20 cm átmérőjű), kenjük ki vajjal, majd a zsiradékra helyezzünk duplán sütőpapírt. Miután az első réteget belehelyeztük (a papír nyugodtan kilóghat a formából), a formát fordítsuk el 45 fokkal, majd helyezzük bele a másik réteg papírt.
A krémsajtot a cukorral és a vaníliás cukorral együtt helyezzük keverőtálba, és gép segítségével keverjük össze úgy, hogy a cukrok teljesen felolvadjanak. Ezután adjuk hozzá az összes többi hozzávalót, keverjük simára, utána öntsük a kibélelt formába.
A betöltött formát egyszer vagy kétszer ütögessük a munkalaphoz, így nem maradnak légbuborékok. Toljuk az előmelegített sütőbe, süssük 30-35 percig.
Az elkészült finomságot a formában tartva hűtsük ki.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu