
Nyári, hűsítő citromos sajttorta: sütés nélkül, zabkekszes alappal készül

A frissítő desszert egyszerűen készül, a ropogós kekszalapon szép, vastag töltelék terül el, melyből élvezet minden falat.
Nyáron is jár a desszert, ám a nagy forróságban felér egy kínzással a sütő bekapcsolása. Ilyenkor a legjobb választás, ha sütés nélkül készül az édesség, lehet az pohárdesszert vagy kekszalapú sajttorta.
A zabkekszes alappal készült finomság tetején vastag fehér krém terül el, melyben mascarpone és habtejszín gondoskodik a fejedelmi ízekről, ráadásul citrom is kerül bele. Tálalásnál tovább fokozhatod az élvezeti értékét, ha friss gyümölccsel vagy édes öntettel kínálod a finomságot. Ha pedig nem rajongsz a citromért, akkor egyszerűen hagyd ki, cseréld vaníliakivonatra, vagy fehér csokival bolondítsd a krémet.
Zabkekszes, citromos sajttorta

Hozzávalók 6 személyre
- 22 dkg zabkeksz
- 10 dkg olvasztott vaj
- 50 dkg mascarpone
- 2 evőkanál porcukor
- 1 darab biocitrom reszelt héja
- 1 dl habtejszín
- 7 g expressz zselatin
Elkészítés:
A kekszet daráljuk le, majd forgassuk egybe az olvasztott vajjal, utána a kekszes keveréket simítsuk a tortaforma (24 cm-es) aljára.
A mascarponét a porcukorral keverjük össze, majd adjuk hozzá a citrom reszelt héját.
A tejszínt verjük félkeményre, majd a zselatinnal együtt forgassuk egybe a mascarponés keverékkel.
A krémet simítsuk a kekszalapra, majd tegyük hűtőbe 4-5 órára.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!