Nyári, hűsítő citromos sajttorta: sütés nélkül, zabkekszes alappal készül

cstcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A frissítő desszert egyszerűen készül, a ropogós kekszalapon szép, vastag töltelék terül el, melyből élvezet minden falat.

Nyáron is jár a desszert, ám a nagy forróságban felér egy kínzással a sütő bekapcsolása. Ilyenkor a legjobb választás, ha sütés nélkül készül az édesség, lehet az pohárdesszert vagy kekszalapú sajttorta.

A zabkekszes alappal készült finomság tetején vastag fehér krém terül el, melyben mascarpone és habtejszín gondoskodik a fejedelmi ízekről, ráadásul citrom is kerül bele. Tálalásnál tovább fokozhatod az élvezeti értékét, ha friss gyümölccsel vagy édes öntettel kínálod a finomságot. Ha pedig nem rajongsz a citromért, akkor egyszerűen hagyd ki, cseréld vaníliakivonatra, vagy fehér csokival bolondítsd a krémet.

Zabkekszes, citromos sajttorta

cstct

Hozzávalók 6 személyre

  • 22 dkg zabkeksz
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 50 dkg mascarpone
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 darab biocitrom reszelt héja
  • 1 dl habtejszín
  • 7 g expressz zselatin
Recept idők

Elkészítés:

A kekszet daráljuk le, majd forgassuk egybe az olvasztott vajjal, utána a kekszes keveréket simítsuk a tortaforma (24 cm-es) aljára.

A mascarponét a porcukorral keverjük össze, majd adjuk hozzá a citrom reszelt héját.

A tejszínt verjük félkeményre, majd a zselatinnal együtt forgassuk egybe a mascarponés keverékkel.

A krémet simítsuk a kekszalapra, majd tegyük hűtőbe 4-5 órára.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük