A legfinomabb hideg leves Mexikóból avokádóval és kukoricával
Különleges, nyári, hideg leves egyenesen Mexikóból. Selymes és ízes, az avokádónak köszönhetően gyönyörű halványzöld színével hívja fel magára a figyelmet.
Egy nagyon gyorsan készülő, egyszerű, mégis ízekben gazdag levesről van szó, amelyet csak részben kell főzni. A bazsalikomnak ugyanis nem tesz jót a hőkezelés, kesernyés ízt kap tőle, így mindössze a póréhagymát kell kevés olajon lepirítani, és vele együtt a cukkinit enyhén roppanósra párolni.
Ezt követően mehet minden a turmixgépbe, és már el is készült a leves, amely ugyanolyan jó hidegen és melegen is. Arra azonban figyelj, hogy a maradékot hűtőben tárolás után csak langyosra melegítsd, különben veszíteni fog a frissességéből.
A levesben nem szerepel semmiféle tejszín, mivel a hozzáadott és leturmixolt kendermag mesésen krémes állagot biztosít, és még a fehérjéről is gondoskodik.
Hevítsünk fel egy nagyobb serpenyőt az olívaolajjal, és közepes hőfokon pirítsuk benne 5-6 percig a póréhagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát és a cukkinit, és további 5 percig pirítsuk őket együtt is.
Tegyük át egy turmixgépbe, adjuk hozzá a kendermagot, a citromlevet, a vizet, a bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, és turmixoljuk teljesen krémesre. A folyékonyabb állagért tetszés szerint adjunk hozzá még egy kevés vizet.
Készítsük el a krutont az ebben a receptben leírtak szerint, és a langyos vagy lehűtött levessel kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu