![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
A legfinomabb hideg leves Mexikóból avokádóval és kukoricával
![alcov](https://kep.index.hu/1/0/3321/33217/332170/33217022_2545342_6511c97a705af705d4a25c1a2a7c2bcc_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Különleges, nyári, hideg leves egyenesen Mexikóból. Selymes és ízes, az avokádónak köszönhetően gyönyörű halványzöld színével hívja fel magára a figyelmet.
A levesben az aztékok kedvenc csemegéje, az avokádó dominál. Az ízletes, krémes gyümölcshúsból készül a népszerű guacamole is, vagyis a klasszikus avokádószósz, ami nem csak Mexikóban kedvelt, az egész világon jóízűen fogyasztják.
A hidegen tálalt avokádólevesbe minden olyan finomság belekerül, ami Mexikóra jellemző - ízesítésnél használjunk limelevet, valamint koriandert, ami nagyon hasonlít a petrezselyemhez kinézetében és használatában is, de ízében eltérő. A zöldfűszert a tálalásnál tegyük a levesre, markáns íze különlegessé teszi, de ha nem szeretjük, helyettesíthetjük petrezselyemmel, viszont úgy a leves ízvilága kevésbé lesz intenzív.
Mexikói avokádóleves
![alct](https://kep.index.hu/1/0/3321/33217/332171/33217122_80f1772e811073525f7a31837a30a84b_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 4 darab érett avokádó
- 1 darab vöröshagyma
- 5 dekagramm vaj
- 1 darab póréhagyma
- 1 darab sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 deciliter joghurt
- só és bors ízlés szerint
- 2 evőkanál limelé
- 300 milliliter tejszín
- 2 marék koriander
- 1 darab babérlevél
- 7 deciliter alaplé (bármilyen)
- 1 doboz csemegekukorica
Elkészítés:
A vajat egy edényben megolvasztjuk, majd rádobjuk a finomra vágott hagymát, póréhagymát, répát és a zúzott fokhagymát. 4-5 perc után felöntjük alaplével, beletesszük a babérlevelet, sóval és borssal ízesítjük, 30 percig főzzük.
Az avokádó húsát kikanalazzuk, 2-3 evőkanál lével (merjünk ki a levesből) összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a leveshez. A babérlevelet vegyük ki, majd turmixoljuk a levest lágy, selymes állagúra, keverjük hozzá a tejszínt és a lime levét is. Jól behűtve, joghurttal megöntözve és finomra vágott korianderrel tálaljuk, illetve csemegekukorica vagy avokádódarabok is kerülhetnek a hideg levesre.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!