
Retró, baracklekváros piskótatekercs: így biztos, hogy sikerülni fog
Egy trükk és egy jó recept szükséges ahhoz, hogy csodaszép piskótatekercset készíts. Most megosztjuk veled a tudást, ezután mindig így készíted majd!
A látványos piskótatekercs 6 tojásból készül. A tészta finom puha, nem törik, ha még melegen feltekered és így hagyod kihűlni. A különleges süteményben a bodza íze a tésztában és a krémben is érezteti magát. A selymes krémbe pedig az egészséges rebarbara kerül, amely mellé vagy helyett epret is tehetsz.
A mutatós süteményt bőven elég csak porcukorral megszórni, de ha megadnád a díszítés módját, akkor használj még rebarbarát és bodzavirágot is. A különleges roládot citromos mázzal és fehér csokival bevonva is kipróbálhatod.
Piskóta:
A lisztet szitáljuk keverőtálba és adjuk hozzá a sót és a sütőport.
A tojásokat válasszuk szét.
A fehérjét a citromlével és a cukor felével verjük kemény habbá.
A tojássárgáját a maradék cukorral keverjük fehéredésig, majd adjuk hozzá az olajat és a bodzaszörpöt. Ezután forgassuk hozzá a lisztes keveréket, majd a tojásfehérjehabot is.
A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsire, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 8-12 perc alatt süssük készre. Még melegen tekerjük fel a piskótát, és hagyjuk így kihűlni.
Krém:
A habtejszínt a cukorral verjük kemény habbá, utána keverjük hozzá a bodzaszörpöt és a mascarponét.
A rebarbarát tisztítsuk meg (a szárakat vágjuk le, a külső réteget húzzuk le) és vágjuk fel tetszés szerint.
Összeállítás:
A kihűlt piskótát tekerjük ki. Ezután kenjük meg a krémmel, majd pakoljunk rá a rebarbarából. A piskótát tekerjük fel, majd szórjuk meg porcukorral, ha szeretnénk, rebarbarát és bodzavirágot is használhatunk a díszítésnél.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu