Meseszép bodzás, rebarbarás piskótatekercs: mascarponés krémmel csábít

1
Nyomtatás
Bodzás rebarbarás piskótatekercs cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Gyönyörű és nagyon finom ez a rebarbarás, mascarponés piskótatekercs, amelyben a bodza különleges íze dominál.

A látványos piskótatekercs 6 tojásból készül. A tészta finom puha, nem törik, ha még melegen feltekered és így hagyod kihűlni. A különleges süteményben a bodza íze a tésztában és a krémben is érezteti magát. A selymes krémbe pedig az egészséges rebarbara kerül, amely mellé vagy helyett epret is tehetsz.

A mutatós süteményt bőven elég csak porcukorral megszórni, de ha megadnád a díszítés módját, akkor használj még rebarbarát és bodzavirágot is. A különleges roládot citromos mázzal és fehér csokival bevonva is kipróbálhatod.

Bodzás-rebarbarás piskótatekercs

Bodzás rebarbarás piskótatekercs ct

Hozzávalók 36 x 24 cm-es formához cm átmérőjű formához

Piskóta:

  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csipet
  • 1 csomag sütőpor
  • 6 darab tojás
  • 1 evőkanál citromlé
  • 6 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál bodzaszörp

Krém:

  • 2 dl habtejszín
  • 5 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál bodzaszörp
  • 2 dl mascarpone
  • 30 dkg rebarbara

Díszítés:

  • porcukor szükség szerint
  • rebarbara szükség szerint
Recept idők

Elkészítés:

Piskóta:

A lisztet szitáljuk keverőtálba és adjuk hozzá a sót és a sütőport.

A tojásokat válasszuk szét.

A fehérjét a citromlével és a cukor felével verjük kemény habbá.

A tojássárgáját a maradék cukorral keverjük fehéredésig, majd adjuk hozzá az olajat és a bodzaszörpöt. Ezután forgassuk hozzá a lisztes keveréket, majd a tojásfehérjehabot is.

A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsire, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 8-12 perc alatt süssük készre. Még melegen tekerjük fel a piskótát, és hagyjuk így kihűlni.

Krém:

A habtejszínt a cukorral verjük kemény habbá, utána keverjük hozzá a bodzaszörpöt és a mascarponét.

A rebarbarát tisztítsuk meg (a szárakat vágjuk le, a külső réteget húzzuk le) és vágjuk fel tetszés szerint.

Összeállítás:

A kihűlt piskótát tekerjük ki. Ezután kenjük meg a krémmel, majd pakoljunk rá a rebarbarából. A piskótát tekerjük fel, majd szórjuk meg porcukorral, ha szeretnénk, rebarbarát és bodzavirágot is használhatunk a díszítésnél.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon