Pillekönnyű piskótatekercs párizsi krémmel töltve: a tészta puha, és nem törik

Piskótatekercs párizsi krémmel cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A puha piskóta édes párizsi krémmel töltve készül, melyben a rum zamata is érződik, ettől lesz különleges.

A piskótatekercs remek vendégváró, mely számos változatban kipróbálható. A mutatós és finom desszertben az a legjobb, hogy egyszerűen készül, kezdők is összeállíthatják. Hogy szépen egyben maradjon a tekercs, ne törjön, fontos, hogy még melegen tekerd fel, majd hagyd így a töltésig.

Így lesz még finomabb!

Lehet még finomabb? Igen! Érdemes csokimázzal borítva tálalni, vagy a krémből tegyél félre keveset, és vond be vele a roládot. A rumot el is hagyhatod, helyette szezonális gyümölcsdarabokat is adhatsz a krémhez.

Piskótatekercs párizsi krémmel

Piskótatekercs párizsi krémmel ct

Hozzávalók 6 személyre

Piskóta:

  • 6 darab tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál finomliszt

Krém:

  • 1 dl habtejszín
  • 20 dkg cukor
  • 3 evőkanál kakaó (cukrozatlan)
  • 20 dkg vaj
  • 1 dl mascarpone
  • 1 evőkanál rum
  • kakaó a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

Piskóta:

A tojásokat válasszuk szét, majd a sárgáját keverjük fehéredésig a cukorral.

A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd forgassuk a sárgájához, ezután a lisztet szitáljuk hozzá, és óvatosan keverjük egybe a tojásos keverékkel.

A piskótát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsire (24x18 centiméter), majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 10-15 perc alatt süssük készre.

A piskótát még melegen tekerjük fel, és tegyük félre.

Krém:

A habtejszínt öntsük lábasba és melegítsük fel a cukorral együtt, addig, amíg a cukor elolvad. Ezután keverjük hozzá a kakaót is, majd tegyük félre, és hűtsük ki.

A kihűlt főzött krémhez keverjük hozzá a vajat, mascarponét és a rumot.

A piskótát terítsük ki, és kenjük meg a krémmel, majd tekerjük fel. A rolád tetejét szórjuk meg kakaóval, és tálalásig tartsuk hűtőben.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük