Epres fogások minden mennyiségben: 7 szuper recept az eperszezonra
Cikkek
Isteni, sűrű fügelekvár házilag: tartósítószer nélkül készül
Régimódi fahéjas, szilvás pite: a vékony tésztán vastag töltelék terül el
Ropogós
Gyors saláta datolyaszilvával és dióval: könnyed fogás őszi köntösben
Egyszerű spenótos-ricottás tekercs: leveles tészta az alapja
Almás-fahéjas pirítós: meleg reggeli pillanatok alatt
Napindító brownie-s energiaszelet: sütés nélkül készül
Karamellizált hagymás marhaburger: a sütőben sül össze
Ha te is repesve várod az eperszezont, akkor mutatunk 7 szuper receptet, amelyek jó, ha a tarsolyodban vannak: leves, főétel és desszert is szerepel köztük.
Az eper – mint a legtöbb gyümölcs vagy zöldség – frissen a legjobb, de ha a gyümölcssalátánál többet is kihoznál a tavasz sztárgyümölcséből, akkor 7 könnyű, kezdők számára is egyszerűen elkészíthető fogással segítünk.
Eperkrémleves pirított mandulával
Ez az aromás krémleves sok eperrel készül, és sűrű kókuszkrémtől lesz mesésen selymes. Érdekessége, hogy a klasszikus ízesítők mellett bazsalikom is kerül bele, így egy nagyon finom és izgalmas fogás lesz belőle. Jól behűtve, pirított mandulaszeletekkel megszórva az igazi!
Epres tabulésaláta
A tabulésaláta hagyományosan paradicsommal készül, amit azonban szezonban érdemes egy másik lédús piros alapanyagra, az eperre cserélni. Az epres tabulé izgalmas, édesen frissítő, és bármelyik grillezést feldobhatod vele.
Epres-banános smoothie
Az eper az egyik legjobb alapanyag, ha smoothie-készítésről van szó: édes, lédús és akár önmagában is megállja a helyét. Ebbe a változatba azonban banán is kerül, amitől még tartalmasabb és krémesebb lesz az innivaló.
Epres dutch baby
A dutch baby nem más, mint egy nagy, sütőben készült palacsinta, amellyel sok időt spórolhatsz, és az olajszagtól sem kell tartanod. A desszert önmagában is mennyei, de eperszezonban készíts hozzá lime levével és reszelt héjával megbolondított eperragut is!
Epres margarita
Ha nem tudod elképzelni a nyári időszakot koktélok nélkül, akkor építsd be a repertoárodba ezt a sűrű epres margaritát is. A különleges ital frissen lepürésített eperből készül, ízesítőként pedig bazsalikom és lime-lé is kerül bele.
Epres morzsasüti
Ez a morzsasüti a desszertek egyik legegyszerűbbike, hiszen mindössze annyi munka van vele, hogy összedolgozd a hozzávalókat, és tepsi aljára nyomkodd. Ráadásul ugyanaz a tészta alkotja az alját, mint a tetején lévő morzsaréteget, így gyorsan összedobhatod. A benne lévő lekvárosra sült eper pedig igazán felteszi az i-re a pontot.
Epres spárgasaláta
Az eper és spárga párosa az egyik legjobb kombináció, ami salátába kerülhet. Frissítő, könnyed és vitamindús, ráadásul percek alatt elkészül, és még a sütőt sem kell hozzá bekapcsolnod.
Fotók: Getty Images, Kapitány Beáta / Sóbors