Autentikus bolognai ragu olasz recept szerint: zöldfűszerek helyett vörösbor ízesíti
Próbáld ki te is az olasz séf receptjét, és ezentúl csak így készíted majd a bolognai ragut!
A bolognai ragu és a gnocchi külön-külön is szerethető ételek, hát még együtt! Az olaszok krumplinudlija nagyon laktató, garantáltan eltelít, szuper választás tészta helyett.
Az ízek a sütőben érnek össze, igaz, a szószt elő kell készíteni: a zöldségeket érdemes megdinsztelni, a húst pedig megpirítani. Cserében nem kell sok ideig sütni az ételt, csak éppen addig, míg a gnocchi megpuhul a bolognai mártásban, a sajt pedig szépen rápirul a tetejére.
Hogy igazán finom legyen a fogás, többféle sajtot süss rá, mi parmezánt és mozzarellát használtunk, de füstölttel is isteni lesz.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, olajozzunk ki egy 23x33 centis tepsit.
A zöldségeket pucoljuk meg: a vöröshagymát vágjuk finomra, a répát és a fokhagymát reszeljük le, a zellert vágjuk szeletekre. A sajtokat reszeljük le.
Forrósítsunk olajat egy mély serpenyőben vagy lábasban, majd dobjuk rá a vöröshagymát, répát, zellert, és dinszteljük 5-6 percig, vagy míg puhák lesznek. Ekkor keverjük bele a fokhagymát, 1 percig pirítsuk. Adjuk hozzá a marhahúst és a fűszereket. Fehéredésig süssük, vegyük le a tűzről.
Öntsük a húsra a kétféle paradicsomot, majd adjuk hozzá a gnocchit is, keverjünk mindent egybe.
Öntsük az egészet az előkészített tepsibe, majd szórjuk meg a kétféle sajttal.
Toljuk a sütőbe 25-30 percre, míg a sajt szépen megpirul a tetején.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu