Isteni palacsinta bolognai raguval töltve – Laktató és mutatós ebéd egyszerűen

bolognai palacsinta cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Gondold el, milyen csodás fogás kerekedik, ha két kedvencet, a bolognai ragut és a palacsintát párba állítod.

A mi családunkban nagy kedvenc a bolognai, bár az igazán finom szósz nagyon sokáig és lassú tűzön készül, a nagy rohanásban inkább választom az expressz változatot, és szerencsére az is nagyon jól működik. Ha nem eszel húst, akkor próbáld ki a vega bolognait, elképesztően finom lesz a sokféle zöldségtől.

A szaftos szószt nem csak tésztára teheted, ez a csiga például tökéletes sós nassolnivaló, és nem is lesz vele sok munkád. A palacsintaimádóknak pedig jó hír, hogy kedvencüket sós formában is elkészíthetik. A bolognai ragu tökéletes töltelék, ha pedig marad üresen palacsinta, elkészítheted desszertnek. Ha más sós receptet is kipróbálnál, ezzel a sajtos-spenótos töltelékkel sem lősz mellé.

Bolognai raguval töltött palacsinta

bolognai palacsinta recept ok

Hozzávalók 4 adaghoz

Palacsinta:

  • 250 gramm liszt
  • 1 darab tojás
  • 300 milliliter víz (szénsavas)
  • 200 milliliter tej
  • a sütéshez olaj

Bolognai ragu:

  • 400 gramm darált hús (sertés vagy pulyka)
  • 1 fej hagyma (közepes)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 150 gramm paradicsompüré
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál bazsalikom (őrölt)
  • 1 teáskanál oregánó (őrölt)
  • 1 teáskanál kakukkfű (őrölt)
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 1 evőkanál olaj
  • a tetejére parmezán (reszelt)
Recept idők

Elkészítés:

Készítsük el a palacsintát. A lisztet szórjuk egy tálba, keverjük össze a tojással, a tej és a víz felével, majd fokozatosan, kevergetés közben adagoljuk hozzá a maradék folyadékot addig, amíg tejszínsűrűségű tésztát nem kapunk. Takarjuk le a tálat, és hagyjuk pihenni a tésztát fél órát. 

Készítsük el a bolognai ragut. A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra. Egy serpenyőben melegítsünk olajat, és dinszteljük meg rajta a hagymát, majd a fokhagymát, 1-2 perc múlva tegyük rá a húst is. Süssük fehéredésig, sózzuk, borsozzuk. Tegyük rá a paradicsompürét, szórjuk rá a cukrot, majd morzsoljuk rá az oregánót, a bazsalikomot és a kakukkfüvet. Öntsünk rá 1 deciliter vizet. Vegyük le a lángot, tegyünk rá fedőt, és rotyogtassuk 30 percig.

Amíg a ragu készül, süssük ki a palacsintákat. Töltsük meg a raguval őket, csavarjuk fel. Ízlés szerint tegyünk a tetejükre is a szószból, és szórjuk meg reszelt parmezánnal.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon