![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Isteni palacsinta bolognai raguval töltve – Laktató és mutatós ebéd egyszerűen
![bolognai palacsinta cover](https://kep.index.hu/1/0/4161/41619/416198/41619836_3177084_1c5eb5823e0762080bb9077deb3d0d71_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Gondold el, milyen csodás fogás kerekedik, ha két kedvencet, a bolognai ragut és a palacsintát párba állítod.
A mi családunkban nagy kedvenc a bolognai, bár az igazán finom szósz nagyon sokáig és lassú tűzön készül, a nagy rohanásban inkább választom az expressz változatot, és szerencsére az is nagyon jól működik. Ha nem eszel húst, akkor próbáld ki a vega bolognait, elképesztően finom lesz a sokféle zöldségtől.
A szaftos szószt nem csak tésztára teheted, ez a csiga például tökéletes sós nassolnivaló, és nem is lesz vele sok munkád. A palacsintaimádóknak pedig jó hír, hogy kedvencüket sós formában is elkészíthetik. A bolognai ragu tökéletes töltelék, ha pedig marad üresen palacsinta, elkészítheted desszertnek. Ha más sós receptet is kipróbálnál, ezzel a sajtos-spenótos töltelékkel sem lősz mellé.
Bolognai raguval töltött palacsinta
![bolognai palacsinta recept ok](https://kep.index.hu/1/0/4161/41619/416198/41619850_6b9dc6e9fa183dee11c070d6af4ce9e7_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
Palacsinta:
- 250 gramm liszt
- 1 darab tojás
- 300 milliliter víz (szénsavas)
- 200 milliliter tej
- a sütéshez olaj
Bolognai ragu:
- 400 gramm darált hús (sertés vagy pulyka)
- 1 fej hagyma (közepes)
- 2 gerezd fokhagyma
- 150 gramm paradicsompüré
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál bazsalikom (őrölt)
- 1 teáskanál oregánó (őrölt)
- 1 teáskanál kakukkfű (őrölt)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 evőkanál olaj
- a tetejére parmezán (reszelt)
Elkészítés:
Készítsük el a palacsintát. A lisztet szórjuk egy tálba, keverjük össze a tojással, a tej és a víz felével, majd fokozatosan, kevergetés közben adagoljuk hozzá a maradék folyadékot addig, amíg tejszínsűrűségű tésztát nem kapunk. Takarjuk le a tálat, és hagyjuk pihenni a tésztát fél órát.
Készítsük el a bolognai ragut. A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra. Egy serpenyőben melegítsünk olajat, és dinszteljük meg rajta a hagymát, majd a fokhagymát, 1-2 perc múlva tegyük rá a húst is. Süssük fehéredésig, sózzuk, borsozzuk. Tegyük rá a paradicsompürét, szórjuk rá a cukrot, majd morzsoljuk rá az oregánót, a bazsalikomot és a kakukkfüvet. Öntsünk rá 1 deciliter vizet. Vegyük le a lángot, tegyünk rá fedőt, és rotyogtassuk 30 percig.
Amíg a ragu készül, süssük ki a palacsintákat. Töltsük meg a raguval őket, csavarjuk fel. Ízlés szerint tegyünk a tetejükre is a szószból, és szórjuk meg reszelt parmezánnal.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!