Borsós palacsinta cottage cheese-zel: izgalmas ízkombináció
6
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Csábító csokis-narancsos torta: pihe-puha piskótából készül
Kukoricás burgonyagratin: nincsen párja a krumplis fogások között
Retró, baracklekváros piskótatekercs: így biztos, hogy sikerülni fog
Lehet, hogy telítődtem az édes ízekkel, de mostanában inkább a sós ételeket kívánom. Ez alapvetően nem lenne gond, de egy egyébként édes ételt sósan elkészíteni néha macerásabb.
Azt vettem észre, hogyha reggelire édeset eszem, sokkal hamarabb megéhezem, mintha egy sajtos-sonkás szendvicset majszolnék el. Ennek az analógiájára iktattam be az étkezéseimbe a sós palacsintát, vagyis inkább pancake-et vagy blinit, ki hogy nevezi.
Ne csak levesbe és főzelékbe tegyük
A borsónak június az igazi szezonja, és sokkal változatosabb a felhasználása, minthogy csak levesbe vagy főzelékbe tegyük. Én azonban már a pucolásánál elbukom a feladatot, mert a fele a gyomromban landol.
Ezúttal palacsintatésztába kevertem, kis cottage cheese-zel dúsítottam, és már kész is volt a tápláló reggeli vagy vacsora. Aki nem rajongója a borsónak, készítheti kukoricával vagy reszelt sárgarépával is.
Borsós palacsinta cottage cheese-zel
Hozzávalók 4 adaghoz
- 100 gramm borsó
- 1 kávéskanál só
- 100 gramm cottage cheese
- 3 darab tojás
- 100 gramm liszt
- 2 evőkanál olaj
Elkészítés:
A borsót egy kevés sós vízben főzzük meg. Ha mirelitet használunk, ezt a műveletet megspórolhatjuk, de nyáron, szezonban inkább vegyünk frisset.
A tojást, a cottage cheese-t, a lisztet, az olajat és a sót tegyük turmixgépbe, és addig pürésítsük, míg homogén masszát nem kapunk. Tegyük egy tálba, és keverjük hozzá a borsót.
Egy kiolajozott serpenyőbe öntögessük kis adagokban a tésztát, és addig süssük, amíg fel nem púposodik a teteje és meg nem pirul.
A tojást, a cottage cheese-t, a lisztet, az olajat és a sót tegyük turmixgépbe, és addig pürésítsük, míg homogén masszát nem kapunk. Tegyük egy tálba, és keverjük hozzá a borsót.
Egy kiolajozott serpenyőbe öntögessük kis adagokban a tésztát, és addig süssük, amíg fel nem púposodik a teteje és meg nem pirul.
Fotó: Getty Images
Címkék: