Fördős Zé avokádós, egészséges, glutén-és laktózmentes csokipudingja
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ebben a desszertben nincsenek allergének, mégis krémes, csodálatosan csokis finomság ropogós grillázzsal a tetején.
Ez a recept főzés nélkül, 5 perc alatt készül, ennyi idő kell ahhoz, hogy egy érett avokádóból olyan élethű csokipudingot állítsunk elő, hogy senki nem állapítja meg a turpisságot. Nincs benne liszt, nincs benne tej, egy igazi laktóz- és gluténmentes superfood.
A krémes pudingot egy kesudióból készült grillázs egészíti ki. Csodálatos kontrasztot képez a ropogós, karamellás, pirított keverék a lágy desszert tetején, így lesz kerek egész belőle, nem érdemes kihagyni.
Így lesz puha az avokádó
Egy dologra fontos nagyon odafigyelni: kemény, éretlen avokádóból nem érdemes nekiállni. Ha nem találtok érett avokádót, tegyétek egy papírzacskóba egy banán társaságában néhány napra, és csodálatosan puha lesz.
Brazil csokoládépuding
Hozzávalók 4 adaghoz
A pudinghoz
- 1 darab érett avokádó
- 40 gramm porcukor
- 150 gramm kókusztej
- 40 gramm kakaópor
A kesugrillázshoz
- 150 gramm kristálycukor
- 2 evőkanál méz
- 3 evőkanál víz
- 1 csipet só
- 150 gramm kesudió
- ízlés szerint étolaj
Elkészítés:
A puha avokádót, a porcukrot, a kókusztejet és a kakaóport botmixerrel addig turmixoljuk, amíg egy igazi csokipuding képét nem ölti magára a krém. Ennyi! Hogy legyen hozzá egy kis ropogtatnivaló, egy lábosban lepirítjuk a kesudiót, félretesszük, majd ugyanebben a lábosban kevergetés nélkül addig karamellizáljuk a cukrot a mézzel, a vízzel és a sóval, míg szép borostyánszínű lesz. Visszadobjuk bele a pörkölt kesudiót, és az egészet egy olajjal kikent tepsire öntjük, hogy megszilárduljon. Végül összetörjük, a lehűtött avokádós puding tetejére szórjuk, és megesszük az egészet.
Ha pedig avokádó helyett inkább banánra vagy más pudingra fáj a fogad, kattints erre.
Fotó: Street Kitchen, Cover: Getty Images