
Selymes, 30 perces brokkolikrémleves: mascarponéval keverve készül

A sűrű, selymes brokkolikrémleves jólesik a hideg estéken, testet és lelket átmelegít. Kortyold bögréből, vagy krutonnal megszórva kínáld.
A krémlevesek egyszerűen készülnek, ízük mellett selymes textúrájukkal csábítanak. A krémes állag tejjel, tejföllel és tejszínnel érhető el, ám, ha nyitott vagy az új dolgokra, akkor mascarponéval dúsítsd. A mascarpone az olaszok kedvenc desszertjének, a tiramisunak a lelke, de nemcsak süteményekben érvényesül, hanem sós finomságokban is, mivel semleges a zamata.
A különleges krémleves minimális ízesítést kap, egy csipetnyi szerecsendió bolondítja, de ha szereted a merészebb ízeket, akkor chilipehellyel vagy tárkonnyal is kipróbálhatod.
Brokkolikrémleves mascarponéval

Hozzávalók 4 személyre
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kg brokkoli
- 1 l alaplé vagy víz
- só és bors ízlés szerint
- 35 dkg mascarpone
- 1 késhegynyi szerecsendió
Elkészítés:
Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, és dinszteljük üvegesre. Ezután a rózsáira szedett brokkolit keverjük hozzá, majd 4-5 perc után öntsük fel alaplével vagy vízzel.
A levest fűszerezzük sóval és borssal, majd amikor a brokkoli megpuhult, botmixerrel pürésítsük, közben a mascarponét is adjuk hozzá.
A selymes levest a pürésítés után 1-2 percig főzzük még, közben a szerecsendiót is adjuk hozzá.
A levest krutonnal kínáljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!