Sűrű, krémes brokkolileves sajttal dúsítva: tartalmas és nagyon finom

blcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A leves krémes, a brokkoli roppanós, sajttal megszórva elképesztően finom ételt tehetsz az asztalra.

Becsengettek, lassan előkerülnek a kabátok - a közelgő hideg időre mi mással lehetne jobban felkészülni, mint a meleg levesekkel, amelyek átmelegítik a munkában és tanulásban elfáradt testet.

Brokkoliból rengetegféle levest lehet készíteni, legyen az krémes vagy roppanós brokkolirózsákkal tele. A zöldség mellé szuperül illik a tejszín és a sajt, ez a két alapanyag dominál az alábbi levesben is, ezektől lesz igazán ízletes. Ha tartalmasabban szeretnéd tálalni, kínálj mellé pirítóst. Az így készült leves még a legfinnyásabb gyereknek is a kedvére lesz.

Brokkolileves sajttal

blct

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés vaj vagy olaj
  • 2 liter víz
  • 1 darab brokkoli
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 deciliter főzőtejszín
  • 15 dekagramm cheddar
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymát vágjuk apróra, a hagymát finomra.

A brokkolit tisztítsuk meg, szedjük rózsáira.

A vajat forrósítsuk fel, majd dobjuk rá a hagymákat, mikor puhák, öntsük fel 2 liter vízzel.

Amikor a víz felforrt, a brokkolirózsákat is tegyük bele, fűszerezzünk sóval és borssal.

Mikor a brokkoli még picit roppanós, adjuk hozzá a tejszínt a sajt felét. Amikor a sajt elolvadt, zárjuk el a lángot a leves alatt, a maradék sajttal megszórva kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük