Csupa csoki brownie-keksz: kívül ropog, belül krémes

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Sokak kedvencét, a brownie-t most aprósütemény formájában hoztuk el nektek - tökéletes vendégváró, mindenkinek jutni fog a kívül ropogós, belül krémes kekszekből.

Az, hogy ez a sütemény csokoládéban gazdag, enyhe kifejezés - 340 gramm étcsokoládé és még majdnem 100 gramm csokoládécsepp kerül a tésztájába. 

A sütemény, azon kívül, hogy keksz formában készül, nem sokban különbözik a hagyományos brownie-tól - mivel azonban csokoládécsepp is kerül bele, az amerikai csokis kekszre is hajaz. 

A nyers masszát sokáig kell keverni - lehet, hogy első olvasásra felesleges lépésnek tűnik, de rá kell szánni az időt. Az alapos keveréstől lesz a tojás habos és krémes, amitől a kekszek - a sok csokoládé ellenére - puhák és könnyűek lesznek.

Nagyon egyszerű és gyors az elkészítése, egyedül a tészta pihentetésére kell időt szánni - ez garantálja, hogy könnyebben tudjunk dolgozni a ragacsos masszával. Pihentetés után sem lesz teljesen szilárd, úgyhogy ne kézzel, hanem fagylaltkiszedővel vagy kanállal adagoljuk a tésztát a sütőpapírra.

Brownie-keksz

browniekekszrecept

Hozzávalók 36 adaghoz:

  • 340 gramm étcsokoládé
  • 115 gramm vaj
  • 3 darab tojás
  • 200 gramm kristálycukor
  • 50 gramm barna cukor
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 0.5 teáskanál sütőpor
  • 90 gramm liszt
  • 20 gramm kakaópor
  • 90 gramm csokicsipsz
  • opcionális dió
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Törjük össze darabokra az étcsokoládét, majd tegyük a vajjal együtt egy kis lábasba. Gyöngyöző vízfürdő felett olvasszuk meg a csokoládét a vajjal. Vegyük le a tűzről, tegyük félre.

Egy tálban keverjük össze a tojásokat a cukorral, vaníliával, a sütőporral és a sóval. Robotgép segítségével keverjük legalább 5 percig a masszát, hogy sűrű és krémes legyen.

Adjuk hozzá fokozatosan az olvasztott csokoládét is, jól keverjük össze. Ha homogén a massza, akkor mehet bele a kakaóporral kikevert liszt, fokozatosan, folyamatosan kevergetve adagoljuk.

Adjuk hozzá az összedarabolt diót és a csokicseppet. Keverjük jól el. Takarjuk le a tésztát, hűvös helyen pihentessük 30 percig.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki két tepsit sütőpapírral.

Halmozzunk púpos evőkanálnyi adagokat a sütőpapírra, hagyjunk köztünk 5 centi helyet. 8-10 percig süssük a kekszeket, amíg a szélük ropogós, a közepük még picit lágy lesz.

Fotó: Getty Images 

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük