
Ízletes és laktató a Budapest módra készült sertésszelet – A tartalmas fogás tökéletes hétvégi ebéd

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Édesburgonyás curry csicseriborsóval: mogyoró roppan benne

Egyszerű répás-gyömbéres salátaöntet: bármilyen zöldséget feldob

Maradékmentő pirított rizssaláta: tápláló vacsora 20 perc alatt

Csokoládéba mártott, mogyoróvajas keksz: liszt- és cukormentes recept

Krémes, tejszínes-brokkolis csirkemell: isteni ebéd fél órán belül
A szaftos, tartalmas, ízletes fogás nem hiányozhat a hazai éttermek kínálatából - sült krumpli és rizs mellé érdemes fogyasztani.
A Budapest módra készült szelet az 1958-as brüsszeli világkiállításra készült el először, az ételben a legkedveltebb hazai alapanyagokat kombinálták az ügyes kezű séfek. A hússzeletek gombával, májjal, borsóval gazdagított lecsóágyon kerülnek a tányérra, klasszikus fogás, amit érdemes otthon elkészíteni.
A ragu készülhet luxus alapanyagokból is, például csirkemáj helyett libát, sertéshús helyett pedig marhát is lehet használni. Ízletes, látványos fogás, amit érdemes elkészíteni a családi hétvégi ebédre vagy vendégségbe.
Budapest sertésszelet

Hozzávalók 4 személyre
- 10 dekagramm füstölt szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 darab sárga paprika
- 2 darab zöld hegyes-erős
- 4 darab paradicsom
- ízlés szerint só és bors
- 30 dekagramm gomba
- 15 dekagramm borsó
- 20 dekagramm csirkemáj
- 8 szelet sertéskaraj vagy szűzérme
- olaj kevés
- 2 teáskanál őrölt pirospaprika
Elkészítés:
A szalonnát vágjuk apró kockákra, majd saját zsírján pirítsuk meg. Miután a szalonna színt kapott, dobjuk rá a finomra vágott hagymát, keverjük el és dinszteljük meg, majd a zúzott fokhagymát is forgassuk hozzá. A csíkokra vágott paprikákat (sárga és hegyes-erős) és a paradicsomot keverjük a hagymához, szórjuk rá a pirospaprikát, majd 5 perc után a darabokra vágott gombát is keverjük bele. 10-15 perc után a megtisztított csirkemáj és borsó is kerüljön a raguba, borssal ízesítsük, majd mikor elkészült (15 perc), sózzuk meg.
A hússzeleteket kicsit klopfoljuk ki, mindkét oldalán fűszerezzük sóval és borssal, majd kevés olajon mindkét oldalán süssük pirosra.
Tálalásnál sült krumplit és rizst kínálhatunk a Budapest szelethez. A tányérra először a raguból kanalazzunk, arra helyezzük rá a hússzeleteket.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors