Tejfölös szószban, vajpuhára sült csirkecomb: a körettel együtt készül
Erre mondják, hogy egyszerű, de nagyszerű: bár a sült csirkecomb nem készül el egy pillanat alatt, a munka majdnem egészét a sütő végzi.
Az amerikaiak imádják a sült húst, lehet az oldalas vagy csirkeszárny. A lényeg, hogy a hús intenzíven legyen fűszerezve, akkor az igazi. Nagy kedvenc a Buffalo-csirkeszárny: a húst az eredeti receptben bő olajban vagy tepsiben tolva sütik pirosra, majd chiliszósszal egybeforgatják, utána kínálják julienne-re vágott nyers sárgarépával és zellerrel.
Ma már ez a kedvelt étel több változatban hódít, a vegák például karfiollal próbálhatják ki. Én most maradtam a húsnál, de szárny helyett combot választottam, a végeredmény szuper lett.
Egy kevés olajat, a chiliszószt és a fokhagymát keverjük össze.
A megtisztított csirkecombokat fűszerezzük sóval és borssal, majd alaposan kenjük le a chiliszószós keverékkel.
A combokat toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 40-45 perc alatt süssük készre. (Félidőnél a húst fordítsuk meg.) Az elkészült húst káposztasalátával és krumplival kínáljuk.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu